Lexter doft kopplar på ett sinne till

Doftsinnet och kraften i doft - använd på rätt sätt

Lexter doft är ett växande affärsområde där vi får in allt fler spännande uppdrag. Lukten sägs vara vårt absolut starkaste sinne, som på ett ögonblick kan ta oss tillbaka till vår barndoms somrar, upplevda utomlandssemestrar eller den där gråa gympamattan i skolan. Och doften behöver inte vara stark, det räcker med att den ligger på en förnimmelsenivå för att vårt undermedvetna ska uppfatta den. Doften informerar, attraherar, förstärker och förlänger en känsla. Rätt använd kan den även bidra till att stärka dina kunders positiva upplevelse av dig och ditt varumärke.

Konceptuell doftdesign, signaturdoft och produkter

Inom Lexter har vi kunskapen och tekniken för att doftsätta allt ifrån varumärken och miljöer ner till olika slags ytor och material. Ofta hjälper vi våra kunder med artiklar så som doftljus, visitkort och påsar med just kundens speciellt framtagna doftkoncept. Dessutom har vi kunskapen och erfarenheten som hjälper dig att använda doft på rätt sätt.

Läs mer om några av våra uppdrag inom doftdesign genom att klicka på bilderna nedan eller skrolla vidare på sidan för att läsa mer om tekniken och vårt doftbibliotek.

Line_blue.png

Uppdrag

Eget doftbibliotek

 

I vårt doftbibliotek finns över 300 olika dofter och vi tillhandahåller
både eteriska oljor och aromer. Vill du ha en unikt komponerad signaturdoft, skapad för just ert företag, kan vi naturligtvis hjälpa er med det också. Vi gör idag doftdesign för handelsplatser och butiker, hotell, restauranger och kontor. Inom doftmaskering, där vi ”gömmer” mindre angenäma lukter har vi de senaste åren gjort många stora uppdrag med mycket positiva resultat. 

blå linje.png

Om doftdesign

I den här filmen kan du lära dig mer om hur luktsinnet fungerar och hur vi på Lexter jobbar med doftdesign. 

Doftmaskering

 

Ibland finns det behov av att ta bort och maskera illaluktande odörer och lukter som kanske inte passar in i ett sammanhang, som till exempel matos eller avloppslukt. En otrevlig doftmiljö kan skapa negativa associationer och till och med få besökare eller kunder att lämna en plats.
Med doftmaskering kan vi effektivt ta bort mindre angenäma lukter och skapa en trevlig känsla. Vid doftmaskering används en specialdesign som har en rengörande effekt och tar bort partiklar och bakterier i luften. Om så önskas så går det även att tillsätta doft till maskeringen.  

blå linje.png

Doftteknik

 

Vårt utbud av tekniska lösningar för doftdesign är mycket stort och varierat. I varje uppdrag väljer vi ut den teknik och de produkter som passar platsen och den specifika ytan bäst. Med doftmaskiner som kopplas direkt till ventilationssystem skapas doftspridning över större miljöer, medan andra, riktade doftmaskiner kan begränsa doften till ett mindre område. Vi har även bra apparatur för doftkampanjer i butik med exempelvis sensorer, knappar etc. Möjligheterna och användningsområdena för din doftdesign blir därmed näst intill obegränsade. 

Aroslim.jpg
Aromax2.jpeg
Aroscent.jpg
line_red.png

Kontakta oss för att höra mer om doft och vad vi kan göra för er.