Ljuddesignen på kontor måste skapa känsla utan att störa. Ljuden ska tillföra till helheten utan att sticka ut eller vara i vägen. Vår ljudarkitektur gör arbetsmiljön bättre och arbetsdagarna mer angenäma. 

line_red.png

Gate46

En kreativ och inspirerande arbetsplats för många sinnen.

Bakgrund

Gate46 erbjuder tjänster inom etablering och uthyrning för hyresgäster och fastighetsägare med butikslokaler. Nu har Gate46 själva flyttat in i nya lokaler på Birger Jarlsgatan i Stockholm och här har det genomförts en totalrenovering som resulterat i ett inspirerande, funktionellt och trivsamt kontor. En stor satsning har gjorts för att skapa arbetsmiljöer som tilltalar alla sinnen och för att åstadkomma detta har den visuellt tilltalande inredningen matchats med konceptuell ljud- och doftdesign.  

Utmaning:

Att utforma ljuddesignen utefter de olika funktioner som ryms i lokalerna, såsom arbetsytor, kök och lounge, bibliotek och wc. Ljudmiljön skulle även vara flexibel och anpassningsbar och kunna ha olika funktioner vid olika behov. Utanför byggnaden passerar mycket trafik och vi ville med hjälp av ljuddesign-konceptet maskera det brus från gatan som läcker in i lokalerna. Doften skulle ha en positiv och trivsam effekt för både personal och besökare.

Lösning:

Vi har skapat ett ljud- och doftkoncept som förstärker de visuella uttryck som finns hos Gate46 och bidrar till inspirerande miljöer som ökar kreativiteten och skapar trivsel. Tack vare konceptet tilltalas ytterligare sinnen hos både personal och besökare. Ljuddesignen har utformats för att vara flexibel och består av funktionella ljudzoner som medarbetarna själva kan anpassa efter ytornas olika funktioner och behov. Som ett överraskande inslag finns specialproducerat ljudinnehåll på kontorets två wc som går i linje med deras visuella teman. Doften som möter i entrén skapar ett välkomnande och trivsamt intryck.

United Spaces

Det kreativa kontoret byggs med ljud. Om man tänker utanför boxen är det lättare att komma upp med innovativa idéer. Det är så vi arbetar tillsammans med United Spaces. 


Bakgrund:

United Spaces är en modern mötes- och arbetsplats som omfattar 3000 kvadratmeter i Waterfront Building. Göran Garberg, grundare av United Spaces, är noga med att allt som görs skall vara i linje med företagsidéns värderingar; funktion, upplevelse och inspiration.

Utmaning:

Att skapa ett ljudkoncept som dämpade stress, störande buller och höga volymer samtidigt som det skulle uppmuntra till diskussion, nytänkande och kreativa impulser.

Lösning:

United Spaces ljudkoncept är en lyckad kombination av oväntat ljudinnehåll och modernt anpassad spjutspetsteknik som både riktar och maskerar ljud. Korridorerna har rogivande ljudmiljöer som skapar harmoni, man kan välja med eller utan ljud när man ser på CNN, BBC eller TED-föreläsningar, och på oväntade platser triggas spontaniteten med husmorstips, språkkurser, intressant storytelling och musik.

"Ljuddesignen väcker intresse hos våra besökare och för oss som arbetar i miljön. Den inger lugn och känns varm. Många av mina besökare hajar verkligen till när de hör de olika ljuden. Det är en skön känsla och det blir som en mycket vacker möbel som ger stor inverkan på mysfaktorn och hela upplevelsen."

Göran Garberg
Grundare, United Spaces

 

I den stora arenan, som är placerad i hjärtat av United Spaces, pågår det dagligen föreläsningar, debatter och seminarier. Den öppna planlösningen fungerar tack vare en ljudmaskering som gör att ljudet ”stannar kvar” i rummet utan att störa människor runtomkring. Ljudkonceptet är den största installationen av riktat ljud i Sverige. Totalt är det 64 riktade högtalare i 14 olika zoner som skapar ljudupplevelser i lokalerna.

line_red.png

ÅF Consulting

Modern trivsel och riktat ljud hos det internationella företaget.

Bakgrund:

ÅF är ett svenskt teknikkonsultföretag verksamt över hela världen. Fokusområdena är energi, infrastruktur och industri.

Utmaning:

Nya byggnader och kontor är ofta mycket effektivt ljuddämpade, vilket kan leda till en miljö som blir för stilla och tyst. Detta i sin tur skapar olustkänsla och icketrivsel, vilket inte är bra på en arbetsplats.

AF_Halfsize.png

Lösning:

För att skapa en mer trivsam miljö med värme och närhet har vi gjort ljuddesignen i loungen på ÅF:S huvudkontor i Solna samt i kontorsmiljön på kontoret i Malmö. Loungen har riktad ljudteknik, där ljudinnehållet från uppsatta skärmar levereras utan onödigt ljudläckage ut på andra ytor i rummet. På Skånekontoret har vi också arbetet med riktad ljudteknik och harmoniska ljudambienser. 

 

ATG

Ett harmoniskt och trivsamt kontor i hästväg.

Bakgrund:

Vi fick i uppdrag att ljuddesigna Hästsportens hus, ATG:s huvudkontor på Solvalla. Här, i trav- och galoppvärldens mecka, var det viktigt att skapa en personlig och lugn känsla fjärran från tävlingshetsen. Uppdraget gjordes i samarbete med Note Design.

Utmaning:

Att skapa en upplevelsemiljö som harmonierade med designkonceptet, samt att kunna kontrollera ljudspridningen, särskilt under livesändningarna från de olika hästloppen.

 
head_3.gif

Lösning:

Den ljusa entrén med reception, cafédel och lounge har ljuddesignats för att skapa en bra upplevelsemiljö. Två sittgrupper har fått riktat ljud så att man kan se TV-sändningar utan att ljudet spiller ut åt sidorna. Även kontorets växtvägg har ljudsatts, här kan man stå en stund och lyssna till de tropiska ljuden medan man kopplar av. Växtväggen har dubbel funktion då den även fungerar som ljudmaskering.

Uppdrag