Ljuddesignen på kontor måste skapa känsla utan att störa. Ljuden ska tillföra till helheten utan att sticka ut eller vara i vägen. Vår ljudarkitektur gör arbetsmiljön bättre och arbetsdagarna mer angenäma. 

line_red.png

Gate46

En kreativ och inspirerande arbetsplats för många sinnen.

Bakgrund

Gate46 erbjuder tjänster inom etablering och uthyrning för hyresgäster och fastighetsägare med butikslokaler. Nu har Gate46 själva flyttat in i nya lokaler på Birger Jarlsgatan i Stockholm och här har det genomförts en totalrenovering som resulterat i ett inspirerande, funktionellt och trivsamt kontor. En stor satsning har gjorts för att skapa arbetsmiljöer som tilltalar alla sinnen och för att åstadkomma detta har den visuellt tilltalande inredningen matchats med konceptuell ljud- och doftdesign.  

Utmaning:

Att utforma ljuddesignen utefter de olika funktioner som ryms i lokalerna, såsom arbetsytor, kök och lounge, bibliotek och wc. Ljudmiljön skulle även vara flexibel och anpassningsbar och kunna ha olika funktioner vid olika behov. Utanför byggnaden passerar mycket trafik och vi ville med hjälp av ljuddesign-konceptet maskera det brus från gatan som läcker in i lokalerna. Doften skulle ha en positiv och trivsam effekt för både personal och besökare.

Lösning:

Vi har skapat ett ljud- och doftkoncept som förstärker de visuella uttryck som finns hos Gate46 och bidrar till inspirerande miljöer som ökar kreativiteten och skapar trivsel. Tack vare konceptet tilltalas ytterligare sinnen hos både personal och besökare. Ljuddesignen har utformats för att vara flexibel och består av funktionella ljudzoner som medarbetarna själva kan anpassa efter ytornas olika funktioner och behov. Som ett överraskande inslag finns specialproducerat ljudinnehåll på kontorets två wc som går i linje med deras visuella teman. Doften som möter i entrén skapar ett välkomnande och trivsamt intryck.

ÅF Consulting

Modern trivsel och riktat ljud hos det internationella företaget.

Bakgrund:

ÅF är ett svenskt teknikkonsultföretag verksamt över hela världen. Fokusområdena är energi, infrastruktur och industri.

Utmaning:

Nya byggnader och kontor är ofta mycket effektivt ljuddämpade, vilket kan leda till en miljö som blir för stilla och tyst. Detta i sin tur skapar olustkänsla och icketrivsel, vilket inte är bra på en arbetsplats.

AF_Halfsize.png

Lösning:

För att skapa en mer trivsam miljö med värme och närhet har vi gjort ljuddesignen i loungen på ÅF:S huvudkontor i Solna samt i kontorsmiljön på kontoret i Malmö. Loungen har riktad ljudteknik, där ljudinnehållet från uppsatta skärmar levereras utan onödigt ljudläckage ut på andra ytor i rummet. På Skånekontoret har vi också arbetet med riktad ljudteknik och harmoniska ljudambienser. 

 

ATG

Ett harmoniskt och trivsamt kontor i hästväg.

Bakgrund:

Vi fick i uppdrag att ljuddesigna Hästsportens hus, ATG:s huvudkontor på Solvalla. Här, i trav- och galoppvärldens mecka, var det viktigt att skapa en personlig och lugn känsla fjärran från tävlingshetsen. Uppdraget gjordes i samarbete med Note Design.

Utmaning:

Att skapa en upplevelsemiljö som harmonierade med designkonceptet, samt att kunna kontrollera ljudspridningen, särskilt under livesändningarna från de olika hästloppen.

 
head_3.gif

Lösning:

Den ljusa entrén med reception, cafédel och lounge har ljuddesignats för att skapa en bra upplevelsemiljö. Två sittgrupper har fått riktat ljud så att man kan se TV-sändningar utan att ljudet spiller ut åt sidorna. Även kontorets växtvägg har ljudsatts, här kan man stå en stund och lyssna till de tropiska ljuden medan man kopplar av. Växtväggen har dubbel funktion då den även fungerar som ljudmaskering.

Uppdrag