head_studio.gif
bg-musik2.png
head_studio.gif

Studio


Ljudinnehåll

SCROLL DOWN

Studio


Ljudinnehåll

Vi skapar ditt ljudinnehåll i vår studio

I Lexters studio skapar våra ljudproducenter ljud av alla de slag; allt från ljudkoncept, audio branding och kommersiella budskap till egenkomponerade musikstycken och stämningsljud. Vi har lång och bred erfarenhet av ljudproduktion och vet att ljud är komplext, nästan som ett levande väsen. Därför arbetar vi alltid med professionella samarbetspartners och lägger mycket kraft på att analysera den miljö där vi ska genomföra ljudarkitekturen. Vi tar hänsyn till de befintliga ljud som redan finns i miljön och tänker oss in i olika situationer, årstider och tidpunkter på dagen då vi behöver säkerställa att ljudet ger en positiv inverkan.

I studion komponerar vi ofta ihop sömlösa playlists till våra uppdragsgivare där vi redigerar musiken så att låtarna och ljudproduktionerna mjukt glider över i varandra utan att det uppstår störande ljudhål eller instrumentala krockar. 

Har du en idé om en ljudproduktion för ditt företag, organisation eller varumärke? Kontakta oss!

Ljusgul_Thumb.png
bg-musik2.png

Musik i offentlig miljö


Musik i offentlig miljö

Musik i offentlig miljö


Musik i offentlig miljö

Musiken är ofta en stor del av ljuddesignen vi levererar och givetvis ska det hanteras på ett lagligt, korrekt och smidigt sätt. För att det ska kunna fortsätta att skapas musik behöver upphovsmän och musiker få ersättning för sina insatser och verk. Därför har vi självklart avtal med de organisationer som förvaltar och representerar deras rättigheter. För att du ska få spela upp musik i offentlig miljö finns ett par saker att tänka på.


Du fixar

Varje enskild lokal behöver en unik licens för att få rätten att spela upp musik för kunder och besökare. Licensen, som baseras på bland annat lokalens yta och öppettider, köper du från SAMI (Svenska Artister och Musikers Intresseorganisation) och STIM (Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå). 

Vi fixar

Vi rapporterar vilken musik som spelas upp i din lokal till STIM och IFPI (Skivbolagens intresseorganisation) och betalar kopieringsavgifterna, så att rätt kompositörer, musikbolag och musiker får betalt för att deras musik spelas upp på din offentliga yta.  


 

 Självklart hjälper vi dig med vilka licenser du behöver införskaffa. Vi erbjuder dessutom så kallad "Stim-fri" musik och har avtal med flera stora musikbanker. Har du frågor kring hanteringen av musik i offentlig miljö - kontakta oss så guidar vi dig rätt i rättighetsdjungeln.