På banker och i andra säkerhetsmiljöer är det viktigt att det du säger inte når fel öron. Därför har vi skapat teknik som skickligt maskerar ljudet. Det gör att du kan prata med rätt person, utan att fel öra råkar höra.

Swedbank

Den ljudsäkra banken. På banken måste allt vara säkert, från pengaförvaringen till spridandet av information.

Bakgrund:

Swedbank är banken som har totalt 9,5 miljoner privatkunder i Sverige, Estland, Lettland och Litauen. Naturligtvis vill de att kunderna ska kunna tala öppet på banken, utan att riskera att någon i närheten ska råka höra några finansiella hemligheter. 

Utmaning:

Att med hjälp av ljuddesignen skapa trivsel och god stämning samtidigt som privata konversationer och känslig information ljudmaskeras. 

Lösning:

Lexter har tagit fram konceptuell ljuddesign och ljudmaskering till bankens nya, moderna koncept som rullas ut till de lokala bankkontoren runt om i landet. Specialdesignad soundscaping med riktad ljudteknik över café och väntlounge ger avslappnad känsla. Effektiv ljudmaskering i lokalen säkerställer sekretessen. Även de digitala delarna, där man visar bild, har riktat ljud vilket garanterar att rätt person får rätt information. Vi ansvarar för hela kedjan från koncept och ljudinnehåll till ljudteknik, distribution av ljudinnehållet, installation och förvaltning. Här nedan kan du se en kort film om hur ljudlösningen fungerar.

Jernhusen

En vilsam och vacker oas mitt i händelsernas centrum.

Bakgrund:

På uppdrag av Jernhusen, som äger fastigheten där Stockholms Centralstation ligger, fick vi i uppdrag att ljudsätta väntrummet Oasen, som har plats för ca. 25 personer.

Utmaning:

Att mitt i citypulsens hets och stress skapa en attraktiv, lugnande ljudmiljö som skänker resenärerna en stunds harmoni och energi.

Foto: Jernhusen

Foto: Jernhusen

Lösning:

Genom att ta fasta på väntrummets stora, levande växtvägg och designa ett ljudkoncept som går i samklang med den skapade vi en avslappnande helhet. Ljuddesignen, som är uppbyggd med riktat ljud och specialkomponerade naturljudsproduktioner, maskerar effektivt omvärldens brus och larm. Uppdraget gjordes i samarbete med Wester och Elsner Arkitekter.

Uppdrag