I miljöer med särskilda förutsättningar och förhållanden uppstår behovet av unika och innovativa ljuddesignlösningar.

Swedbank

Den ljudsäkra banken. På banken måste allt vara säkert, från pengaförvaringen till spridandet av information.

Bakgrund:

Swedbank är banken som har totalt 9,5 miljoner privatkunder i Sverige, Estland, Lettland och Litauen. Naturligtvis vill de att kunderna ska kunna tala öppet på banken, utan att riskera att någon i närheten ska råka höra några finansiella hemligheter. 

Utmaning:

Att med hjälp av ljuddesignen skapa trivsel och god stämning samtidigt som privata konversationer och känslig information ljudmaskeras. 

Lösning:

Lexter har tagit fram konceptuell ljuddesign och ljudmaskering till bankens nya, moderna koncept som rullas ut till de lokala bankkontoren runt om i landet. Specialdesignad soundscaping med riktad ljudteknik över café och väntlounge ger avslappnad känsla. Effektiv ljudmaskering i lokalen säkerställer sekretessen. Även de digitala delarna, där man visar bild, har riktat ljud vilket garanterar att rätt person får rätt information. Vi ansvarar för hela kedjan från koncept och ljudinnehåll till ljudteknik, distribution av ljudinnehållet, installation och förvaltning. Här nedan kan du se en kort film om hur ljudlösningen fungerar.

The Impossible Run

Projektet The Impossible Run började som en idé om att skapa en ljudlösning, som skulle kunna hjälpa en synskadad person att springa rakt på en löparbana, på egen hand och utan ledsagare. Efter två år av utveckling kunde vi låta synskadade Oscar springa helt själv, enbart guidad av en ljudtunnel skapad med hjälp av speciella ljud och riktad högtalarteknik. Oscar själv beskrev det efteråt som en känsla av total frihet.

The Impossible Run är ett projekt som öppnar upp för nya möjligheter för idrottare med synnedsättning. Projektet visar även på den kraft och potential som finns inom ljuddesign. Med hårt arbete, mycket hjärta och stort engagemang har projektet genomförts tillsammans med McCann Stockholm och Bacon Production.

Du kan se en film om projektet här nedanför och läsa mer på theimpossiblerun.com.

RED_LINE.png

Jernhusen

En vilsam och vacker oas mitt i händelsernas centrum.

Bakgrund:

På uppdrag av Jernhusen, som äger fastigheten där Stockholms Centralstation ligger, fick vi i uppdrag att ljudsätta väntrummet Oasen, som har plats för ca. 25 personer.

Utmaning:

Att mitt i citypulsens hets och stress skapa en attraktiv, lugnande ljudmiljö som skänker resenärerna en stunds harmoni och energi.

Foto: Jernhusen

Foto: Jernhusen

Lösning:

Genom att ta fasta på väntrummets stora, levande växtvägg och designa ett ljudkoncept som går i samklang med den skapade vi en avslappnande helhet. Ljuddesignen, som är uppbyggd med riktat ljud och specialkomponerade naturljudsproduktioner, maskerar effektivt omvärldens brus och larm. Uppdraget gjordes i samarbete med Wester och Elsner Arkitekter.

Uppdrag