Sexfaldig nominering i International Sound Awards!

Idag kan vi stolt berätta att vi är sexfaldigt nominerade till International Sound Awards 2019 för vår ljuddesign på Gallerian och Swedbank. Vi har för respektive projekt tävlat i tre kategorier har blivit nominerade i samtliga! För Swedbank har vi skapat konceptuell ljuddesign och ljudmaskering och blivit nominerade i kategorierna Universal Design, Soundscapes and Ambient Sound och Noise Protection. För Gallerian har vi skapat audio brandad, konceptuell ljuddesign och blivit nominerade i kategorierna Audio Branding, Soundscapes and Ambient Sound och Audio Marketing. I och med nomineringarna har vi blivit tilldelade utmärkelsen "ISA Better Sound 2019" i samtliga kategorier och i september har vi chansen på högre valörer på prisutdelningen i Hamburg.

ISA2019.jpg

Historiska berättelser på Stockholms Centralstation

På Stockholms Centralstation kan du just nu uppleva Jernhusens nya utställning ”Res i tiden innan du reser”, där ljudduschar placerade över tre tidstypiska väntsalsbänkar spelar upp historier om tågstationen och järnvägen från tre olika tidsepoker. Under sommaren finns utställningen på Stockholms Centralstation och ska därefter etableras på flera orter runt om i landet. I utställningen, som är ett samarbete med Ingo Stockholm och Seizo, har Lexter producerat ljudinnehåll och stått för den ljudtekniska lösningen.

Accenture Interactive´s Memory Lane nominerad i Cannes Lions

Accenture Interactive har för Stockholm Exergi skapat ”Memory Lane”, världens första omvända AI röstassistent, med syfte att minska ensamheten bland äldre i Stockholm. I det här fallet är det assistenten som ställer relevanta frågor till personen och på så sätt skapas ett meningsfullt samtal och unikt historieberättande. Historierna konverterades till världens första bok medförfattad av människa och artificiell intelligens för att föra berättelserna vidare till kommande generationer. Lexter har varit med och spelat in intervjuer och står för ljudläggning och musik för lanseringsfilmerna skapade tillsammans med Paroll. Med Memory Lane blev Accenture Interactive en av de nominerade i Cannes Lions 2019.

Ljuddesignad utställning på Skoklosters Slott

Nu har Skoklosters Slotts nya basutställning, ”Drömmar om Skokloster”, öppnat. Tre rum av bländande prakt och glimrande skatter ur slottets historia har fått ljuddesign från oss, med gömda högtalare och stämningsfulla ljudproduktioner med musik, röster och miljöljud. Uppdragsgivare är Statens Historiska Museer.

Lexter en av pristagarna på Transform Awards 2019

Den 28 mars var det dags för tävlingen Transform Awards i London. Lexter var nominerade i kategorin “Best Use of Audio Branding” med ljuddesignen och audio brandingen på MOOD Stockholm och tilldelades under kvällen pris med valören brons. Detta var den tionde upplagan av tävlingen, som belönar utmärkande arbete och bästa praxis inom bl.a. varumärkesutveckling, och som anordnas av Transform Magazine.

Ljuddesignen på MOOD Stockholm består av 22 ljudzoner och över hundra ljudproduktioner som förstärker handelplatsens olika karaktärsdrag och kontrastrikedom och är en viktig del och ett kreativt verktyg till vardags såväl som vid kampanjer och säsonger. Du kan läsa mer här eller se en film här om konceptet.

Lexter_MOOD_Rityta 1 mindre.jpg

Tjejzonen skapar lyssnande som berör

Tjejzonen är en av Sveriges största stödorganisationer för unga tjejer mellan 10 och 25 år. Organisationen kommer dagligen kommer i kontakt med tjejer som upplever att vuxenvärlden inte lyssnar. Den 6-8 mars finns en fysisk tjejzon på Göteborgs Centralstation. Genom att stå under en riktad högtalare, en så kallad ljuddusch, kan man ta del av anonyma berättelser från tjejer som varit i kontakt med Tjejzonen. I ytan finns även möjlighet att träffa representanter från organisationen.

Efter deltagande i Jernhusens tävling Jernspiran har Tjejzonen vunnit exponeringsytan på Göteborgs Centralstation. Den fysiska tjejzonen har skapats i samarbete med PR-byrån FLB Europa. Lexter har bidragit med ljudtekniken och inspelningarna av berättelserna har gjorts i Lexters studio.

IKEA sover över på The Lobby

Under en månads tid har IKEAs sängavdelning flyttat in på övervåningen på The Lobby på Regeringsgatan i Stockholm. Förutom att prova sängar och få sömntips från olika experter kan du även drömma dig bort till ett skönt ljudinnehåll som är anpassat för att förstärka det sovrumslika temat. Du kan lyssna på ett klipp här nedanför!

Lexters studiochef om mastering utanför studion

Upplevelsen av musik eller annat ljudinnehåll i en offentlig miljö påverkas av många faktorer, såsom akustiska förutsättningar, material i miljön, befintliga ljud från trafik, maskiner med mera. När vi på Lexter skapar ljuddesign för offentliga miljöer sker därför en hel del mastering av ljudinnehållet, det vill säga den sista finjusteringen, på plats i den miljö där ljudinnehållet ska spelas upp för att det slutliga resultatet och upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Lexters studiochef Alexander Kassberg har blivit intervjuad av det franska institutet för musik- och ljudforskning IRCAM kring produktion och mastring av ljud för offentliga miljöer. Det är en artikelserie om tre - här hittar du del 1, del 2 och del 3.

logo-ircam.pngRöstpodden om ljud i VR

Kristoffer Wallman, som är ljuddesigner inom VR på Lexter, är med i Röstpodden. Där pratar han om vikten av ljud i virtuella miljöer. Röstpodden handlar om människor som arbetar med ljud och röster ur olika perspektiv. Röstpodden produceras av Online Voices. Du kan lyssna på avsnittet via länkarna nedan!

Röstpodden på Acast

Röstpodden på Sound Cloud

#3 FB-Rostpodden.jpg

Transform Awards Europe 2019

Otroligt glada kan vi idag berätta att vi blivit nominerade i Transform Awards Europe 2019 med vår ljuddesign och audio branding på MOOD Stockholm i kategorin Best Use of Audio Branding! Transform Awards, som har 10-årsjubileum 2019, är en världsomspännande tävling som anordnas av det fysiska och digitala magasinet Transform Magazine. Utmärkelserna i tävlingen erkänner bästa praxis i olika kategorier inom företags-, produkt- och varumärkesutveckling. Galan äger rum på The Brewery i London den 28 mars 2019.

Här kan du läsa mer om den ljuddesign och audio branding som vi skapat för MOOD Stockholm!

ShortlistedTrans EURO 2019 -01.jpg