Doftdesign på Steam Hotel

När Steam Hotel i Västerås slog upp sina dörrar i augusti tidigare i år lät hyllningarna inte vänta på sig. Det färgstarka hotellet lovordades för den fantastiska designen och den genomgående upplevelsen. Som en del i den starka profilen har vi tagit fram en härlig, inbjudande doftdesign som återfinns på flera av hotellets 18 våningar. Tre olika dofter förstärker olika delar av platsen och upplevelsen. 

Fotograf: Andreas Sundgren

Fotograf: Andreas Sundgren

Steam Hotel 4_.jpg
Steam Hotel 2_.jpg

Double the fun på Mood Stockholm!

Double the Fun! - så är namnet på höstens tema på Mood Stockholm. Vi har ljudsatt deras reklamfilmer, och även ljudsatt Moods skyltfönster och entréer i samma tema. Lyssna på ett exempel här!

Vi blev den stora vinnaren!

Wow! Vilken kväll det blev för Lexter-gänget som medverkade under det första årliga International Sound Awards i Hamburg igår. Med fem ”Better Sound”-priser och tre ”ISABell Winner”, det mest prestigefyllda pris som delades ut i tävlingen, blev vi kvällens stora vinnare! 

”Vi är överväldigade av det fantastiska mottagandet dessa projekt fått och självklart är vi extremt stolta över projekten och alla inblandades otroligt engagerade insatser” säger vår grundare och ljudarkitekt Margareta Andersson. 

Vi tävlade med två bidrag, The Impossible Run och Where The Light Guides You / Dit Ljuset Leder, nominerade i tre respektive två kategorier. I och med nomineringarna prisades bidragen med utmärkelsen ”Better Sound” som vi fick ta emot tillsammans med övriga 13 nominerade bidrag under galan på legendariska Gruenspan i Hamburg. The Impossible Run tog dessutom hem kvällens mest prestigefyllda utmärkelse, ISABell Winner, i alla de tre kategorier projektet var nominerat i (Health, Social & Culture samt Universal Design). 

ISA2017

Ny Röhnisch Concept Store!

Nu har dörrarna öppnats till ytterligare en ljuddesignad Röhnisch Concept Store. På Gamla Brogatan i Stockholm kan du hitta den nya butiken, som precis som den andra konceptbutiken på Norrlandsgatan, förgyllts med komplett konceptuell ljuddesign från oss på Lexter. Ljudinnehållet är speciellt utvalt och framtaget just för Röhnisch och med rätt teknik och installation skapas en härlig ljudmiljö som förstärker intrycken i butiken. 

Rohnisch

Lexter i Ljudmagasinet, Kultur i Väst

Ljudmagasinet är en taltidning som bevakar kulturfrågor ur ett tillgänglighetsperspektiv. I det senaste numret kunde vi höra vår ljudarkitekt Margareta Andersson berätta om allt från ljudduschar, projektet The Impossible Run och att sy musik utan sömmar, till hur ett riktigt skräpljud kan bli något vackert genom att bli en del i en ny kuliss. Ljudmagasinet ges ut av Kultur i Väst, Västra Götalandsregionen och inslaget går att lyssna till i spelaren här nedan.

Dit ljuset leder på Bukowskis

I februari i år hade utställningen Dit ljuset leder eller Where the Light Guides You som den också är känd som premiär på Designgalleriet i Stockholm. Där fick besökarna ta del av en magisk utställning där glasföremål i ett mörkt universum fick liv genom ljus, musik och doft. Glaskonstverken formgavs av designern Alexander Lervik, musiken komponerades av artisten Eva Dahlgren och vi på Lexter stod för den nytänkande ljud- och doftdesignslösningen (läs mer här). Projektet har uppmärksammats både på hemmaplan i Sverige men även internationellt, bland annat med nomineringar och minst två priser i tävlingen International Sound Awards som avgörs 21 september i Hamburg. Nu ska konstverken säljas hos Bukowskis och visas upp under en fantasifull utställning, öppen för allmänheten vid Berzelii Park mellan 17-31 augusti. 

Violinisten.png

Vi är nominerade i International Sound Awards!

Idag kan vi stolt berätta att våra projekt The Impossible Run och Where The Light Guides You/Dit Ljuset Leder är nominerade i International Sound Awards 2017! Båda projekten har redan vunnit utmärkelsen "ISA Better Sound 2017" i totalt fem kategorier. Den 21e september har vi chans att vinna priserna "ISAbell Winner" och "ISAbell Grand Prix" i finalen som avgörs i Hamburg under årets upplaga av festivalen och kongressen Reeperbahn. De nominerade bidragen i årets tävling kommer från sju olika länder runt om i världen och våra två projekt är de enda från Sverige. Läs mer om tävlingen här!

international sound awards 2017

En kärleksförklaring till svensk skog!

Kollektionslanseringen och utställningen "En Kärleksförklaring Till Svensk Skog" från Allvar Underwear, pågick i början av juni på Centralstationen i Stockholm. En kittlande utställning för alla sinnen med ljud- och doftdesign från oss. 

Vi producerade konceptuellt ljudinnehåll med musik och ljudeffekter och med hjälp av diskret specialteknik skapade vi en inspirerande ljudmiljö, matchande temat. För att ytterligare förhöja känslan och förstärka intrycken skapade vi en doftmiljö med en noga utvald doft efter temat.

Lexter på Berghs slutevent 2017

AddX var namnet och konceptet på Berghs School of Communications Grad Show 2017, som gick av stapeln 18-20 maj. Studenterna beskriver utställningen själva som ett sinneslabb där de experimenterat med att uppfatta budskap på nya sätt, genom att addera eller maximera sinnen. Lexter delade med sig av idéer och tankar och sponsrade årets utställning med ljudtekniska lösningar. I huvudentrén kunde besökaren uppleva utställningens audiella huvudtema, spelandes ur både riktade högtalare och ljudpuckar från oss. 

Studenterna var även nyfikna på hur våra sinnen påverkar varandra.  Vi tog upp ett exempel kring hur hörsel och syn samspelar.  Genom en film visade vi hur ljudet av ett härligt vågbrus plötsligt uppfattas som ett störande trafikbrus. Läs mer om detta på studenternas blogg här. Du kan också läsa mer om utställningen i sin helhet här.

Lexter_at_Berghs