Nu öppnar "Dit ljuset leder!"

Idag, den 7e februari, öppnas dörrarna till utställningen Dit ljuset leder/Where the light guides you på Designgalleriet i Stockholm. Upplev magisk design och musik från designern Alexander Lervik och artisten Eva Dahlgren. Vi har speciellt till utställningen tagit fram en unik ljuddusch-upplevelse. Grunden för ljuddesignen bygger på ett musikverk komponerat av Eva Dahlgren och tillsammans med våra producenter har verket ”plockats isär” så att varje ljuddusch spelar upp olika delar av musikstycket på en begränsad yta. På så sätt får varje konstverk en specialskriven ljudmiljö. Det här är en utställning som berör flera sinnen och som måste upplevas på plats, men vi vill ändå skicka med en liten teaser i form av denna film av konsten och musiken. 

Ljudbubblan på Stockholm Furniture Fair!

Ljudbubblan är ett samarbete mellan oss på Lexter Ljuddesign, de två forskarna Martin Ljungdahl Eriksson och Ricardo Atienza samt möbeltillverkaren Edsbyn i syfte att designa en möbel som erbjuder en bättre och mer personligt anpassad ljudmiljö. Ljudbubblan bäddar in användaren i en halvtransparent ljudmiljö. Upplev den på Stockholm Furniture Fair i Edsbyns monter A35:10!

illustration av ljudbubblan, fåtöljen är designad av Dan Ihreborn

illustration av ljudbubblan, fåtöljen är designad av Dan Ihreborn

Dit ljuset leder

Vi är mycket glada att vara ljud- och doftpartner till Dit ljuset leder/Where the light guides you - den nya utställningen signerad designern Alexander Lervik och artisten Eva Dahlgren som visas på Designgalleriet under Stockholm Design Week. Här bjuds du in till ett universum av ny design och musik. Utställningen är öppen för allmänheten mellan den 7e och den 28e februari. Läs mer på designgalleriet.com och håll utkik på vår webb och vår instagram för mer info om det spännande samarbetet.

Dit ljuset leder

Tack för årets Lounge Event!

Förra veckan var det premiär för mässan Lounge Event, en samlingsplats för hotell-, restaurang- och konferensbranschen. Vi var ett av företagen som ställde ut och vi höll dessutom ett seminarium kring hur ljud- och doftdesign kan förstärka möten. I vår mysiga monter där vi bland annat visade upp upplevelser från restaurangen Le Rouge, Sandhamn Seglarhotell och Koloni samlades människor från branschens alla hörn för att lyssna, dofta och umgås. Ett stort tack till alla som kom och besökte oss!

DSC_0150.png

Stadsljud i skogsdunge

Nacka Kommun bygger det nya bostadsområdet Nya gatan - ett framtida bostadskvarter som kommer ge staden 500-800 nya bostäder. För att uppmärksamma Nya gatan har en ljus- och ljudinstallation installerats i en skogsdunge intill Nacka Forum. Röda, blå och gröna ljustrådar är uppspända mellan träden för att i vintermörkret hjälpa besökare att få en bild av hur det framtida bostadskvarteret kommer att se ut. Utöver ljustrådarna upplever besökaren också ljudet av staden i form av exempelvis plingande cyklar, fikande människor, fågelkvitter, trafiklyktor och en tunnelbana som ankommer till sin station. Lexter har stått för ljudinnehåll, teknik och installation.

Läs mer om ljustrådsinstallationen och Nya Gatan här. 

foto: Nacka Kommun

foto: Nacka Kommun

Röhnisch sneak peek!

I dagarna släppte Röhnisch sin första exklusiva sneak peek-film för kollektionen Spring/Summer 2017 och vi har gjort ljudet! Se filmen här nedan eller här på vår instagram.

Vi ses på LOUNGE Event!

Den 11-12 januari är det dags för premiär av mässan LOUNGE Event på Stockholm Waterfront Congress Centre. Lexter finns självklart på plats och ni är välkomna att besöka oss och våra medutställare under dessa dagar. Lexters upplevelsemonter hittar du på monterplats 1:08. Vi visar skarpa exempel på hur vi har adderat extra dimensioner till olika miljöer där möten och upplevelser förstärkts genom ljud och doft. Självklart finns Lexter-gänget på plats för att berätta mer och för att svara på frågor. Vi håller även ett seminarium kring ämnet onsdagen den 11e kl 13:30. Registrera dig som besökare på mässan kostnadsfritt här!

Tips! Läs även mer om hur vi arbetar med konceptuell ljud- och doftdesign i nya numret av tidningen Hotell & Restaurang här. 

 

Några av julens skyltfönster!

Under juletid förvandlas flera skyltfönster till magiska upplevelser där vi är med och höjer julstämningen med vår ljuddesign. Några av årets ljuddesignade skyltfönster finns att uppleva i Stockholm hos Röhnisch, Ströms Man & Woman, Skrapan och Mood Stockholm. För dig som inte kan uppleva dem på plats har vi några inspirerande bildspel med ljuddesignen till så att alla kan ta del av julkänslan!

Lexter ackrediteras av ABS!

Efter en noggrann process där vår kompetens och verksamhet prövats inom olika områden har vi på Lexter blivit ackrediterade medlemmar i ABS! Audio Branding Society, vilket är det fullständiga namnet på organisationen, är en sluten internationell företagarförening som arbetar med att ackreditera företag inom Audio Branding för att säkerställa kvaliteten i branschen. Ackrediteringen är en stämpel på att vårt arbete med ljud och musik håller hög kvalitet, att vår metod är beprövad och att processen skapar god grund för ett resultat av exceptionellt hög standard. Vi är självklart oerhört glada att få bli ett av de endast 18 företag i världen som blivit ackrediterade! Läs mer om ABS här.

absmember

Åhléns nya kampanj!

Åhléns myntade det nya begreppet "Klädmaktsordningen" i sin senaste kampanj där man vill inspirera människor att klä sig precis som de vill, fritt från begränsande köns- och maktnormer. Kampanjen som frontas av författaren och advokaten Jens Lapidus, artisterna Kajsa Grytt och Joy M'Batha och fotbollsspelaren Jimmy Durmaz syns just nu runt om i landet. Och i skyltfönstret på Cityvaruhuset i Stockholm hörs musiken vi gjort för att förstärka kampanjen. Vi gjorde även musik till filmen där vi kort får följa scenografen och stylisten Johan Svenson när han tolkar begreppet. Se filmen på vår instagram!

skyltfönster_åhléns