Lexters studiochef om mastering utanför studion

Upplevelsen av musik eller annat ljudinnehåll i en offentlig miljö påverkas av många faktorer, såsom akustiska förutsättningar, material i miljön, befintliga ljud från trafik, maskiner med mera. När vi på Lexter skapar ljuddesign för offentliga miljöer sker därför en hel del mastering av ljudinnehållet, det vill säga den sista finjusteringen, på plats i den miljö där ljudinnehållet ska spelas upp för att det slutliga resultatet och upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Lexters studiochef Alexander Kassberg har blivit intervjuad av det franska institutet för musik- och ljudforskning IRCAM kring produktion och mastring av ljud för offentliga miljöer. Det är en artikelserie om tre - här hittar du del 1, del 2 och del 3.

logo-ircam.pngRöstpodden om ljud i VR

Kristoffer Wallman, som är ljuddesigner inom VR på Lexter, är med i Röstpodden. Där pratar han om vikten av ljud i virtuella miljöer. Röstpodden handlar om människor som arbetar med ljud och röster ur olika perspektiv. Röstpodden produceras av Online Voices. Du kan lyssna på avsnittet via länkarna nedan!

Röstpodden på Acast

Röstpodden på Sound Cloud

#3 FB-Rostpodden.jpg

Transform Awards Europe 2019

Otroligt glada kan vi idag berätta att vi blivit nominerade i Transform Awards Europe 2019 med vår ljuddesign och audio branding på MOOD Stockholm i kategorin Best Use of Audio Branding! Transform Awards, som har 10-årsjubileum 2019, är en världsomspännande tävling som anordnas av det fysiska och digitala magasinet Transform Magazine. Utmärkelserna i tävlingen erkänner bästa praxis i olika kategorier inom företags-, produkt- och varumärkesutveckling. Galan äger rum på The Brewery i London den 28 mars 2019.

Här kan du läsa mer om den ljuddesign och audio branding som vi skapat för MOOD Stockholm!

ShortlistedTrans EURO 2019 -01.jpg

Drömskt snöfall i Gallerian

Den som vill vara säker på att få en snörik jul i år kan nu bege sig till Gallerian på Hamngatan i Stockholm. Där finns en nio meter hög julgran som förbipasserande kan gå in i och med jämna mellanrum faller snön därinne. Inuti granen spelar en sagolik ljudproduktion som är skapad av Lexter. Klicka på filmen nedan för att se och höra mer!

Julen har kommit till Holken i Västermalmsgallerian

Grannarna i holken i Västermalmsgallerian är redo för julhelgerna! Julkransen hänger på dörren och granen är klädd. De förbipasserande besökarna kan lyssna till julstök, bjällror och andra ljudupplevelser som bidrar till julstämningen. Till och med tomten är på plats och håller utkik över gallerian från taket.

Lexters ljudmaskering blev Årets Ljudinnovation

Den 23 november delades Stockholm Sound Awards ut i samband med den årliga ljudkonferensen Sound Stockholm. Lexters ljuddesign och ljudmaskering på ett 50-tal Swedbank-kontor runt om i landet tog hem första pris i kategorin Årets Ljudinnovation. Med konceptuell soundscaping och effektiv ljudmaskering har vi skapat en trygg ljudmiljö som gör att privat och känslig information enbart når de öron den är tänkt för och dessutom skapar en trivsam ljudmiljö för de kunder som väntar på sin tur. Här kan du läsa mer om vinnarna i Stockholm Sound Awards. Nedan kan du se en kort film om hur ljudlösningen på Swedbank fungerar. Du kan även läsa mer här.

Ballingslövs Holiday Pop-up med doftdesign av Lexter

Under november och december finns Ballingslövs Holiday Pop-up i The Lobby på Regeringsgatan i Stockholm. Tanken är att kunna erbjuda citykunder ett enklare alternativ till köksrådgivning med spetskompetens. I december månad utökas butiken med Ballingslöv Pop-up Kiosk som kommer innehålla ett urval av bland annat keramikföremål och blommor. Ytorna har en fräsch doft med inslag av trä för att förstärka känslan och konceptet.
En inspirerande plats för många sinnen!

Litterärt hösttema på Skrapan

Höstens tema på Skrapan går i litteraturens tecken. Under namnet Skrapan Akademi anordnas en rad bokrelaterade aktiviteter, såsom bokbyten och författarträffar. Vi på Lexter har tillsammans med Dekoform skapat ljudsatta mysfåtöljer där besökare kan sjunka ner, slappna av i en behaglig ljudmiljö och lyssna på litteraturklassiker. Dessutom har vi skapat ljuddesign för skyltfönstren i samma tema.

Stim gör kundcase om Lexter

Stim har skapat ett kundcase om Lexter och AMF Fastigheters The Lobby som tar upp hur man på olika sätt kan arbeta med musik, och framförallt upphovsrättsskyddad musik, för att förstärka varumärken och öka försäljning. Se filmen nedan och läs hela artikeln här!

Ljudet gör skillnaden i virtuella miljöer

Ljud i en virtuell miljö, såsom VR och 360, är en förutsättning för att uppnå en starkare immersiv upplevelse. Detta kan man göra genom att exempelvis lägga till en spatial rumsklang eller skapa en fullt utbyggd ljudmiljö med ljudet av människor som pratar och rör sig, maskiner som surrar eller ljud från den yttre miljön. Här kan nedan kan du se och lyssna på en walkthrough-film från vårt ljudlagda VR-projekt skapat i Vaxholms Kyrka. Upplevs bäst med hörlurar!