The Impossible Run

Vi är superglada att äntligen kunna berätta om vårt senaste projekt och experiment
– The Impossible Run.

I två år har vi jobbat med att planera, utveckla och skapa en helt ny typ av upplevelse med riktad ljudteknik. Vi ville se om det var möjligt att skapa en form av osynlig ljudkorridor med hjälp av riktat ljud, som kunde hjälpa en synskadad person att springa rakt, helt själv, utan att bli guidad av en ledsagare. Projektet är genomfört tillsammans med kommunikationsbyrån McCann och filmproduktionsbolaget Bacon.

Hur gick det? Här kan du se resultatet och läsa mer om projektet - theimpossiblerun.com 

Välkommen Susanne!

Säg hej till vår nya kollega! 

Det här är Susanne Näsman, det senaste tillskottet i Lexter-gänget! Susanne kommer att jobba som vår koordinator och också hjälpa till med produktionsledning. Susanne kommer från kundsidan och stärker upp vårt team med ytterligare erfarenheter och perspektiv. Kom förbi på en fika med kardemumma och säg hej!

lexter-susanne-nasman

Dags för 5-årskalas på Mood!

I år fyller Mood-gallerian i Stockholm fem år och det firas med dunder och brak. Mood Stockholm är inte bara en härlig mötesplats för shopping och mat, det är också ett av Europas största ljuddesignsprojekt där vi varit med från start och levererat konceptuell ljud- och doftdesign. 

Under 3 veckor kommer firandet att pågå med erbjudanden, happenings och härliga treats. Kalaset smygstartade den 13e mars och drar igång ordentligt den 23e. Vi säger stort grattis till Mood och tack för fem år med banbrytande ljud- och doftdesign!

Birthday Bonanza på Mood Stockholm. (foto: Mood)

Birthday Bonanza på Mood Stockholm. (foto: Mood)

Träffa oss på EuroShop i Düsseldorf!

Idag hänger vår egen Malin i Düsseldorf på EuroShop, en av världens största retailmässor med över 2500 utställare! I Fagerhults monter E73 i hall 9 kan du uppleva ljus- och ljuddesign i kombination och idag kan du dessutom ta en "Swedish fika" med Malin kl 11 och kl 15,  även det i Fagerhults monter. Vi hoppas att vi ses! Mässan pågår mellan den 5e och den 9e mars.

IMG_7761.JPG

Nu öppnar "Dit ljuset leder!"

Idag, den 7e februari, öppnas dörrarna till utställningen Dit ljuset leder/Where the light guides you på Designgalleriet i Stockholm. Upplev magisk design och musik från designern Alexander Lervik och artisten Eva Dahlgren. Vi har speciellt till utställningen tagit fram en unik ljuddusch-upplevelse. Grunden för ljuddesignen bygger på ett musikverk komponerat av Eva Dahlgren och tillsammans med våra producenter har verket ”plockats isär” så att varje ljuddusch spelar upp olika delar av musikstycket på en begränsad yta. På så sätt får varje konstverk en specialskriven ljudmiljö. Det här är en utställning som berör flera sinnen och som måste upplevas på plats, men vi vill ändå skicka med en liten teaser i form av denna film av konsten och musiken. 

Ljudbubblan på Stockholm Furniture Fair!

Ljudbubblan är ett samarbete mellan oss på Lexter Ljuddesign, de två forskarna Martin Ljungdahl Eriksson och Ricardo Atienza samt möbeltillverkaren Edsbyn i syfte att designa en möbel som erbjuder en bättre och mer personligt anpassad ljudmiljö. Ljudbubblan bäddar in användaren i en halvtransparent ljudmiljö. Upplev den på Stockholm Furniture Fair i Edsbyns monter A35:10!

illustration av ljudbubblan, fåtöljen är designad av Dan Ihreborn

illustration av ljudbubblan, fåtöljen är designad av Dan Ihreborn

Dit ljuset leder

Vi är mycket glada att vara ljud- och doftpartner till Dit ljuset leder/Where the light guides you - den nya utställningen signerad designern Alexander Lervik och artisten Eva Dahlgren som visas på Designgalleriet under Stockholm Design Week. Här bjuds du in till ett universum av ny design och musik. Utställningen är öppen för allmänheten mellan den 7e och den 28e februari. Läs mer på designgalleriet.com och håll utkik på vår webb och vår instagram för mer info om det spännande samarbetet.

Dit ljuset leder

Tack för årets Lounge Event!

Förra veckan var det premiär för mässan Lounge Event, en samlingsplats för hotell-, restaurang- och konferensbranschen. Vi var ett av företagen som ställde ut och vi höll dessutom ett seminarium kring hur ljud- och doftdesign kan förstärka möten. I vår mysiga monter där vi bland annat visade upp upplevelser från restaurangen Le Rouge, Sandhamn Seglarhotell och Koloni samlades människor från branschens alla hörn för att lyssna, dofta och umgås. Ett stort tack till alla som kom och besökte oss!

DSC_0150.png

Stadsljud i skogsdunge

Nacka Kommun bygger det nya bostadsområdet Nya gatan - ett framtida bostadskvarter som kommer ge staden 500-800 nya bostäder. För att uppmärksamma Nya gatan har en ljus- och ljudinstallation installerats i en skogsdunge intill Nacka Forum. Röda, blå och gröna ljustrådar är uppspända mellan träden för att i vintermörkret hjälpa besökare att få en bild av hur det framtida bostadskvarteret kommer att se ut. Utöver ljustrådarna upplever besökaren också ljudet av staden i form av exempelvis plingande cyklar, fikande människor, fågelkvitter, trafiklyktor och en tunnelbana som ankommer till sin station. Lexter har stått för ljudinnehåll, teknik och installation.

Läs mer om ljustrådsinstallationen och Nya Gatan här. 

foto: Nacka Kommun

foto: Nacka Kommun

Röhnisch sneak peek!

I dagarna släppte Röhnisch sin första exklusiva sneak peek-film för kollektionen Spring/Summer 2017 och vi har gjort ljudet! Se filmen här nedan eller här på vår instagram.