Tack för i år Lounge Event!

Den 10-11 januari var det dags för årets upplaga av Lounge Event - mässan och samlingsplatsen för beslutsfattare inom hotell- och konferensbranschen. Vi var på plats och visade delar av det vi gjort på Steam Hotel, Koloni Sven Harrys och till utställningen Dit ljuset leder. I montern fanns mycket ljud och doft såklart, men i år kunde besökarna även testa ljuddesignad VR. Det var väldigt roligt att se så många i publiken under vårt seminarium om ljud och doft som Margareta och Malin höll i.

Tack för två härliga och inspirerande dagar!

 

Ljuddesign av Lexter på Nordiska Galleriet

Nordiska Galleriet är butiken med ett noga utvalt sortiment av exklusiva möbler och inredningsdetaljer. Till Nordiska Galleriet har Lexter levererat en komplett ljuddesign som förstärker varumärket och återspeglar den stilsäkerhet som finns i butiken. Här kan du läsa mer om uppdraget. Provlyssna gärna nedan!

Nordiskagalleriet.jpg

"Tillsammans gör vi jul" på Åhléns City i Stockholm

"Tillsammans gör vi jul" heter årets jultema på Åhléns City i Stockholm. Som förbipasserande kan du kliva in i det interaktiva skyltfönstret och bli en sprattelgubbe eller varför inte sjunga lite karaoke i tomtekostym inför publiken ute på Drottninggatan? Men skyltfönstret är inte bara ett underhållande inslag på en av Stockholms största shoppinggator. För varje bild från det interaktiva fönstret som publiceras i sociala medier med hashtaggen "tillsammansgörvijul" så skänker Åhléns 10kr till Sveriges Stadsmissioner. Ljudet kommer från oss på Lexter. 

Vi ställer ut och talar på Lounge Event 2018

Den 10-11 januari 2018 är det återigen dags för mässan Lounge Event på Stockholm Waterfront Congress Centre. Vi på Lexter ser fram emot att vara på plats även denna gång för att visa och berätta om hur vi arbetar med ljud- och doftdesign i offentliga miljöer.

På mässans andra dag, torsdagen den 11 januari, kl. 12.15 står ljudarkitekt Margareta Andersson och konceptutvecklare Malin Isberg från Lexter på scenen och berättar om hur hörselsinnet och luktsinnet fungerar och responderar till vår omgivning, och om hur ljud och doft blir positiva dimensioner och kreativa verktyg i miljöer och möten. 

Här kan du registrera dig kostnadsfritt till mässan. 

Loungeeventutstallare.jpg

Lexter i Sound Stockholms podcast "Så kommer ljudet förändra allt"

Under Resumés heldagsevent Sound Stockholm intervjuades alla femton talare till podcasten ”Så kommer ljud förändra allt”.  Här kan du lyssna på Lexters ljudarkitekt Margareta Andersson, intervjuad av Resumé Insikts redaktör Julia Lundin, när de pratar om Rätt ljud, på rätt plats, till rätt person.

The Impossible Run blev Årets Ljudinnovation på Stockholm Sound Award 2017

Idag har Stockholm Sound Award 2017 delats ut i samband med ljudkonferensen Sound Stockholm och vi är så glada och stolta över att ha tilldelats priset för Årets Ljudinnovation för The Impossible Run. Årets Ljudinnovation ska vara: "En produkt eller idé som bidragit till att driva ljudets framfart och utveckling på ett innovativt sätt." Här kan du läsa och se mer om The Impossible Run.

 

Årets ljudinnovation.JPG

Lexter på Sound Stockholm

Den 30 november är det dags för Sound Stockholm - en konferens, arrangerad av Resumé, som är helt inriktad på ljud och ljudkommunikation. Det utlovas en heldag full med inspiration och kunskap om ljud. Margareta Andersson från Lexter är en av talarna under dagen och kommer bland annat berätta om hur ljud kan förstärka och bygga atmosfär. Under dagen delas även Stockholm Sound Award ut. Vill du läsa mer om konferensen kan du göra det här.

Sound Stockholm.jpg

Xmas Wonderland på Mood Stockholm

Julen har kommit till Mood Stockholm. I år har gallerian förvandlats till ett "Xmas Wonderland" med förtrollande ljud- och doftdesign från Lexter. Här kommer ett smakprov: 

Lexters unika ljuddesign för Easton Helsinki

Den 26 oktober slog Kesko, en av Finlands största detaljhandelskedjor upp dörrarna till första etappen av Easton Helsinki, Helsingfors nya handelsplats. Kundupplevelsen har fått stort fokus i designuttrycket för den idag drygt 20.000 kvadratmeter stora gallerian och Lexter blev 2016 inbjudna till att designa ljudupplevelsen i konceptet för platsen. Under året har vi skräddarsytt både tekniska lösningar och ljudinnehåll för de allmänna ytorna.

 "Singing Lights" som är en unik audio-brandad ljudupplevelse i Easton Helsinki återkommer vid olika knytpunkter i byggnaden och binder samman de olika våningsplanen. I konceptet används flera olika specialtekniker för att realisera upplevelsen. Bland annat ljudduschar som skapar ljudtunnlar i rulltrappsåkningen och ljudpuckar som förvandlar glasväggarna till ljudbärare. Lexter har också skräddarsytt konceptuella spellistor för handelsplatsen, vars ljudinnehåll varierar efter olika tidpunkter och flöden.

Lexter om doftdesign i Radio P1s Kropp & Själ

SR_P1_logo.svg.png

Luktsinnet är ett av våra kraftfullaste sinnen och påverkar både våra minnen och känslor. Dessutom kan rätt doft vara ett kreativt verktyg och skapa känsla, trivsel och bygga atmosfär. 

Margareta Andersson och Malin Isberg berättar mer om doftdesign och testar olika dofter under intervjun med P1s hälsojournalistiska program Kropp & Själ.

Lyssna på hela klippet här!