Vi är nominerade i International Sound Awards!

Idag kan vi stolt berätta att våra projekt The Impossible Run och Where The Light Guides You/Dit Ljuset Leder är nominerade i International Sound Awards 2017! Båda projekten har redan vunnit utmärkelsen "ISA Better Sound 2017" i totalt fem kategorier. Den 21e september har vi chans att vinna priserna "ISAbell Winner" och "ISAbell Grand Prix" i finalen som avgörs i Hamburg under årets upplaga av festivalen och kongressen Reeperbahn. De nominerade bidragen i årets tävling kommer från sju olika länder runt om i världen och våra två projekt är de enda från Sverige. Läs mer om tävlingen här!

international sound awards 2017

En kärleksförklaring till svensk skog!

Kollektionslanseringen och utställningen "En Kärleksförklaring Till Svensk Skog" från Allvar Underwear, pågick i början av juni på Centralstationen i Stockholm. En kittlande utställning för alla sinnen med ljud- och doftdesign från oss. 

Vi producerade konceptuellt ljudinnehåll med musik och ljudeffekter och med hjälp av diskret specialteknik skapade vi en inspirerande ljudmiljö, matchande temat. För att ytterligare förhöja känslan och förstärka intrycken skapade vi en doftmiljö med en noga utvald doft efter temat.

Lexter på Berghs slutevent 2017

AddX var namnet och konceptet på Berghs School of Communications Grad Show 2017, som gick av stapeln 18-20 maj. Studenterna beskriver utställningen själva som ett sinneslabb där de experimenterat med att uppfatta budskap på nya sätt, genom att addera eller maximera sinnen. Lexter delade med sig av idéer och tankar och sponsrade årets utställning med ljudtekniska lösningar. I huvudentrén kunde besökaren uppleva utställningens audiella huvudtema, spelandes ur både riktade högtalare och ljudpuckar från oss. 

Studenterna var även nyfikna på hur våra sinnen påverkar varandra.  Vi tog upp ett exempel kring hur hörsel och syn samspelar.  Genom en film visade vi hur ljudet av ett härligt vågbrus plötsligt uppfattas som ett störande trafikbrus. Läs mer om detta på studenternas blogg här. Du kan också läsa mer om utställningen i sin helhet här.

Lexter_at_Berghs

The Impossible Run vinner Resumés Månadens Content

Lexter och McCann Stockholm vinner Resumés tävling Månadens Content med projektet The Impossible Run. "En stark och emotionell berättelse som griper tag och får en teknisk ljudlösning att bli både mänsklig och visa vägen till nya hjälpmedel för synskadade." säger en av de fyra jurymedlemmarna Peter Willebrand från Lovstrom Content. Man lyfter också hur projektet gett nya insikter kring hur ljud fungerar och att det skapar nyfikenhet kring ljudteknik och dess möjligheter. 

Läs hela artikeln här.

LLB-Forum på ELFACK!

Idag, den 9e maj öppnar Nordens största el- och energimässa, ELFACK som i dagarna två hålls på Svenska Mässan i Göteborg. Vi finns med som en del av LLB-Forum, samlingsplatsen för ljud, ljus och bild. Du hittar oss i Expohallen, monteryta nummer 12 där vi visar upp spännande specialteknik som ljudduschar, ljudpuckar och små kvittrande boxar. Vi kunde inte låta bli att plocka med lite härlig doftdesign också, så kom och lyssna, upplev och dofta hos oss om du finns i närheten!

The Impossible Run

Vi är superglada att äntligen kunna berätta om vårt senaste projekt och experiment
– The Impossible Run.

I två år har vi jobbat med att planera, utveckla och skapa en helt ny typ av upplevelse med riktad ljudteknik. Vi ville se om det var möjligt att skapa en form av osynlig ljudkorridor med hjälp av riktat ljud, som kunde hjälpa en synskadad person att springa rakt, helt själv, utan att bli guidad av en ledsagare. Projektet är genomfört tillsammans med kommunikationsbyrån McCann och filmproduktionsbolaget Bacon.

Hur gick det? Här kan du se resultatet och läsa mer om projektet - theimpossiblerun.com 

Dags för 5-årskalas på Mood!

I år fyller Mood-gallerian i Stockholm fem år och det firas med dunder och brak. Mood Stockholm är inte bara en härlig mötesplats för shopping och mat, det är också ett av Europas största ljuddesignsprojekt där vi varit med från start och levererat konceptuell ljud- och doftdesign. 

Under 3 veckor kommer firandet att pågå med erbjudanden, happenings och härliga treats. Kalaset smygstartade den 13e mars och drar igång ordentligt den 23e. Vi säger stort grattis till Mood och tack för fem år med banbrytande ljud- och doftdesign!

Birthday Bonanza på Mood Stockholm. (foto: Mood)

Birthday Bonanza på Mood Stockholm. (foto: Mood)

Träffa oss på EuroShop i Düsseldorf!

Idag hänger vår egen Malin i Düsseldorf på EuroShop, en av världens största retailmässor med över 2500 utställare! I Fagerhults monter E73 i hall 9 kan du uppleva ljus- och ljuddesign i kombination och idag kan du dessutom ta en "Swedish fika" med Malin kl 11 och kl 15,  även det i Fagerhults monter. Vi hoppas att vi ses! Mässan pågår mellan den 5e och den 9e mars.

IMG_7761.JPG

Nu öppnar "Dit ljuset leder!"

Idag, den 7e februari, öppnas dörrarna till utställningen Dit ljuset leder/Where the light guides you på Designgalleriet i Stockholm. Upplev magisk design och musik från designern Alexander Lervik och artisten Eva Dahlgren. Vi har speciellt till utställningen tagit fram en unik ljuddusch-upplevelse. Grunden för ljuddesignen bygger på ett musikverk komponerat av Eva Dahlgren och tillsammans med våra producenter har verket ”plockats isär” så att varje ljuddusch spelar upp olika delar av musikstycket på en begränsad yta. På så sätt får varje konstverk en specialskriven ljudmiljö. Det här är en utställning som berör flera sinnen och som måste upplevas på plats, men vi vill ändå skicka med en liten teaser i form av denna film av konsten och musiken.