Utomhuspoesi hos Attendo

Nu kan de boende på Attendos äldreboenden i Södertälje och Upplands Väsby få en lyssna till poesi via de ljudpelare som har installerats på boendenas tillhörande uteplatser. Ljudpelarna spelar upp dikter, inlästa på flera olika språk, som startas med en enkel knapptryckning. Ljudpelaren, som är tålig för väder och vind, drivs dessutom helt på solenergi. Läs mer om ljudpelaren Audio Solar Post och våra andra utomhustekniker på lexter.se/utomhus

IMG_6186.jpg

Unik varumärkesdoft för Volvo

Just nu kan du uppleva Volvos nya bilmodeller och få personlig rådgivning i Volvo Studios yta på The Lobby i Stockholm! Ytan är doftdesignad av Lexter med en unik varumärkesdoft för Volvo och doften innehåller bland annat noter som återspeglar den skandinaviska naturen.

Lexter - Volvo

Berghs Grad Show 2018

I helgen var det dags för slututställning på Berghs School of Communication. Årets utställning gick under namnet State of Mind och undersökte bland annat vad det är för bakomliggande faktorer som driver förändring och vad som får oss att ändra åsikt och bli övertygade. Lexter har sponsrat utställningen med ljudduschar och ljudpuckar. 

Berghs grad show.jpg

A Shakespeare Fairytale - en utställning för många sinnen

A Shakespeare Fairytale är en sagolik utställning i butiksmiljö som tilltalar många sinnen. Stora vikta papperskragar, böcker, Shakespearesiluetter och några av Shakespeares mest kända citat har fått flytta in i Antalis butik och showroom på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Flera av skyltfönstren har utrustats med ljudpuckar som spelar en fyra timmar lång ljudproduktion med vacker och drömsk musik med ljudeffekter av pappersblad som vänds, någon som skriver och inlästa Shakespeare-citat. Ytan är doftsatt på två platser för att ytterligare förstärka temat. Utställningen är ett kreativt samarbete mellan Antalis, ABA Grafisk Produktion och Kom Visual Merchandising Agency och oss på Lexter. 

Indiskas nya konceptbutik har doftdesign från Lexter

I helgen öppnade Indiskas nya konceptbutik på Kungsgatan i Stockholm. Det nya konceptet bjuder in kunden till en upplevelse med influenser från världens alla hörn och atmosfären ska föra tankarna till varmare breddgrader. Färger, väggmotiv och materialval är inspirerade av orientalisk arkitekturtradition och är en central del av uttrycket. Med doftdesign från oss på Lexter har det nya konceptet förstärkts med ytterligare en dimension.

Indiska butikskoncept Lexter doft

Lexter i TV4 Nyhetsmorgon

Idag medverkade Margareta Andersson, ljudarkitekt på Lexter, tillsammans med Oscar Widegren i Nyhetsmorgon på TV4 för att tillsammans berätta om projektet The Impossible Run. Margareta beskrev funktionen bakom ljudlösningen som möjliggjort projektet och Oscar, som är synskadad, berättade om upplevelsen av att för första gången kunna springa rakt fram på en löparbana utan ledsagare. 

Lexter på Ljud-, ljus- och bildmässan och GastroNord

Den 24-26 april är det dags för Ljud-, ljus- och bildmässan på Stockholmsmässan. Då samlas ett hundratal utställare inom professionellt ljud, ljus och AV-teknik och däribland Lexter, som ställer ut på mässan för andra gången. Under dessa dagar pågår även mässorna GastroNord, norra Europas största mässa för hotell, restaurang och storkök samt Expodagarna med inriktning mot mässor och möten. Lexter håller två seminarier om ljud och doft under mässdagarna. Margareta och Malin står på Ljud-, ljus- och bildmässans scen den 24 april och den 25 april är Margareta en av talarna på GastroNords nya, TEDx-inspirerade seminariescen Chef´s Talk. Läs mer här.

Lexter är ljud- och doftpartner till The Lobby

Idag öppnar The Lobby i Stockholm, ett showroom och en testplattform för framtidens handel där retailers får möjlighet att testa framtida produkter och affärsmodeller i en fysisk miljö. AMF Fastigheter, som ligger bakom idén, liknar The Lobby vid ett livsstilsmagasin där innehållet är under ständig förändring och utveckling, eftersom de olika aktörerna hyr in sig på korttidskontrakt. I och med The Lobby skapas en plats i Stockholms City där framtidens upplevelse kan testas och utvecklas. Lexter är ljud- och doftpartner till The Lobby och har skapat ljud- och doftdesign som ligger i framkant till platsen.   

The Lobby.jpg

Dubbel nominering till Guldägget 2018 för The Impossible Run!

The Impossible Run har nominerats till Guldägget 2018 i kategorierna Aktivering och Innovation. I projektet har vi låtit synskadade Oscar springa helt själv på en löparbana utan ledsagare, enbart guidad av ljud och med hjälp av hyperriktad högtalarteknik. Oscar kunde för första gången springa helt på egen hand, något han beskrev som en känsla av totalt frihet. The Impossible Run är ett projekt som öppnar upp för nya möjligheter för personer med synnedsättning och även visar på den kraft och potential som finns inom ljuddesign. Projektet är genomfört tillsammans med McCann Stockholm och Bacon Production.
Läs mer på theimpossiblerun.com.

Lexter skapar unikt musikstycke till Magnus Ragnvids fotoutställning Familiar Face

Idag, den 9 mars, öppnar fotograf Magnus Ragnvids utställning Familiar Face på Fotomässan i Stockholm. Utställningen består av fjorton utvalda porträtt på starka personligheter som på olika sätt har berört och lämnat avtryck hos sin omvärld och hos fotografen själv. De porträtterade är bland andra Camilla Läckberg, Mariette, Maria-Teresa "Tess" Asplund och fotografens extramormor Gunnel Ahlstrand. Alla fjorton har fått beskriva vad de själva ser i sin bild och dessa texter sitter tillsammans med respektive porträtt i utställningen. 

Familiar Face upplevs i en helt svart box som har ljudsatts av oss på Lexter Ljuddesign för att förstärka upplevelsen ytterligare. Ett unikt musikstycke har handproducerats från grunden enkom för utställningen med inspiration hämtad från de porträtterade, deras personligheter och historier samt Magnus egna tankar och associationer kring personerna. Syftet med utställningen är att beröra och upplevelsen har förstärkts ytterligare med hjälp av ljud och musik i samarbete med Lexter.

Familiar Face och Fotomässan pågår på Stockholmsmässan den 9-11 mars. 

 

Foto: Magnus Ragnvid