Den 26 oktober slog Kesko, en av Finlands största detaljhandelskedjor upp dörrarna till första etappen av Easton Helsinki, Helsingfors nya handelsplats. Kundupplevelsen har fått stort fokus i designuttrycket för den idag drygt 20.000 kvadratmeter stora gallerian och Lexter blev 2016 inbjudna till att designa ljudupplevelsen i konceptet för platsen. Under året har vi skräddarsytt både tekniska lösningar och ljudinnehåll för de allmänna ytorna.

 "Singing Lights" som är en unik audio-brandad ljudupplevelse i Easton Helsinki återkommer vid olika knytpunkter i byggnaden och binder samman de olika våningsplanen. I konceptet används flera olika specialtekniker för att realisera upplevelsen. Bland annat ljudduschar som skapar ljudtunnlar i rulltrappsåkningen och ljudpuckar som förvandlar glasväggarna till ljudbärare. Lexter har också skräddarsytt konceptuella spellistor för handelsplatsen, vars ljudinnehåll varierar efter olika tidpunkter och flöden.