Idag, den 9 mars, öppnar fotograf Magnus Ragnvids utställning Familiar Face på Fotomässan i Stockholm. Utställningen består av fjorton utvalda porträtt på starka personligheter som på olika sätt har berört och lämnat avtryck hos sin omvärld och hos fotografen själv. De porträtterade är bland andra Camilla Läckberg, Mariette, Maria-Teresa "Tess" Asplund och fotografens extramormor Gunnel Ahlstrand. Alla fjorton har fått beskriva vad de själva ser i sin bild och dessa texter sitter tillsammans med respektive porträtt i utställningen. 

Familiar Face upplevs i en helt svart box som har ljudsatts av oss på Lexter Ljuddesign för att förstärka upplevelsen ytterligare. Ett unikt musikstycke har handproducerats från grunden enkom för utställningen med inspiration hämtad från de porträtterade, deras personligheter och historier samt Magnus egna tankar och associationer kring personerna. Syftet med utställningen är att beröra och upplevelsen har förstärkts ytterligare med hjälp av ljud och musik i samarbete med Lexter.

Familiar Face och Fotomässan pågår på Stockholmsmässan den 9-11 mars. 

 

Foto: Magnus Ragnvid