Dubbel nominering till Guldägget 2018 för The Impossible Run!

The Impossible Run har nominerats till Guldägget 2018 i kategorierna Aktivering och Innovation. I projektet har vi låtit synskadade Oscar springa helt själv på en löparbana utan ledsagare, enbart guidad av ljud och med hjälp av hyperriktad högtalarteknik. Oscar kunde för första gången springa helt på egen hand, något han beskrev som en känsla av totalt frihet. The Impossible Run är ett projekt som öppnar upp för nya möjligheter för personer med synnedsättning och även visar på den kraft och potential som finns inom ljuddesign. Projektet är genomfört tillsammans med McCann Stockholm och Bacon Production.
Läs mer på theimpossiblerun.com.

Lexter skapar unikt musikstycke till Magnus Ragnvids fotoutställning Familiar Face

Idag, den 9 mars, öppnar fotograf Magnus Ragnvids utställning Familiar Face på Fotomässan i Stockholm. Utställningen består av fjorton utvalda porträtt på starka personligheter som på olika sätt har berört och lämnat avtryck hos sin omvärld och hos fotografen själv. De porträtterade är bland andra Camilla Läckberg, Mariette, Maria-Teresa "Tess" Asplund och fotografens extramormor Gunnel Ahlstrand. Alla fjorton har fått beskriva vad de själva ser i sin bild och dessa texter sitter tillsammans med respektive porträtt i utställningen. 

Familiar Face upplevs i en helt svart box som har ljudsatts av oss på Lexter Ljuddesign för att förstärka upplevelsen ytterligare. Ett unikt musikstycke har handproducerats från grunden enkom för utställningen med inspiration hämtad från de porträtterade, deras personligheter och historier samt Magnus egna tankar och associationer kring personerna. Syftet med utställningen är att beröra och upplevelsen har förstärkts ytterligare med hjälp av ljud och musik i samarbete med Lexter.

Familiar Face och Fotomässan pågår på Stockholmsmässan den 9-11 mars. 

 

Foto: Magnus Ragnvid

Teatern i Ringens Centrum har fått en ny ljudmiljö

I den smakfullt inredda food courten Teatern, i Ringens Centrum i Stockholm, ryms caféer och restauranger i regi av välkända krögare. Food courten har en konstruktion likt en amfiteater vilket ger ljudmässiga utmaningar och under 2017 fick Lexter Ljuddesign i uppdrag att se över ljudmiljön på platsen. Sedan dess har stora delar av Teaterns svarta tak och väggar har täckts med absorberande akustikskivor i samma färg, det befintliga högtalarsystemet har uppdaterats och kalibrerats om för att ge en jämnare ljudspridning och ljudinnehållet har bytts ut mot specialanpassade spellistor producerade av Lexter. Teatern är en plats där flödet av människor förändras mycket under dagen och volymen har därför schemalagts för att följa dygnets rytm. Som ett resultat av arbetet kunde vi mätbart se att ljudmiljön förbättrats och att vi skapat en behaglig och trivsam ljudmiljö för både gäster och personal. 

Lexter ljuddesign Teatern
Lexter Ljuddesign Teatern
Lexter ljuddesign Teatern

Tack för i år Lounge Event!

Den 10-11 januari var det dags för årets upplaga av Lounge Event - mässan och samlingsplatsen för beslutsfattare inom hotell- och konferensbranschen. Vi var på plats och visade delar av det vi gjort på Steam Hotel, Koloni Sven Harrys och till utställningen Dit ljuset leder. I montern fanns mycket ljud och doft såklart, men i år kunde besökarna även testa ljuddesignad VR. Det var väldigt roligt att se så många i publiken under vårt seminarium om ljud och doft som Margareta och Malin höll i.

Tack för två härliga och inspirerande dagar!

 

Ljuddesign av Lexter på Nordiska Galleriet

Nordiska Galleriet är butiken med ett noga utvalt sortiment av exklusiva möbler och inredningsdetaljer. Till Nordiska Galleriet har Lexter levererat en komplett ljuddesign som förstärker varumärket och återspeglar den stilsäkerhet som finns i butiken. Här kan du läsa mer om uppdraget. Provlyssna gärna nedan!

Nordiskagalleriet.jpg

"Tillsammans gör vi jul" på Åhléns City i Stockholm

"Tillsammans gör vi jul" heter årets jultema på Åhléns City i Stockholm. Som förbipasserande kan du kliva in i det interaktiva skyltfönstret och bli en sprattelgubbe eller varför inte sjunga lite karaoke i tomtekostym inför publiken ute på Drottninggatan? Men skyltfönstret är inte bara ett underhållande inslag på en av Stockholms största shoppinggator. För varje bild från det interaktiva fönstret som publiceras i sociala medier med hashtaggen "tillsammansgörvijul" så skänker Åhléns 10kr till Sveriges Stadsmissioner. Ljudet kommer från oss på Lexter. 

Vi ställer ut och talar på Lounge Event 2018

Den 10-11 januari 2018 är det återigen dags för mässan Lounge Event på Stockholm Waterfront Congress Centre. Vi på Lexter ser fram emot att vara på plats även denna gång för att visa och berätta om hur vi arbetar med ljud- och doftdesign i offentliga miljöer.

På mässans andra dag, torsdagen den 11 januari, kl. 12.15 står ljudarkitekt Margareta Andersson och konceptutvecklare Malin Isberg från Lexter på scenen och berättar om hur hörselsinnet och luktsinnet fungerar och responderar till vår omgivning, och om hur ljud och doft blir positiva dimensioner och kreativa verktyg i miljöer och möten. 

Här kan du registrera dig kostnadsfritt till mässan. 

Loungeeventutstallare.jpg

Lexter i Sound Stockholms podcast "Så kommer ljudet förändra allt"

Under Resumés heldagsevent Sound Stockholm intervjuades alla femton talare till podcasten ”Så kommer ljud förändra allt”.  Här kan du lyssna på Lexters ljudarkitekt Margareta Andersson, intervjuad av Resumé Insikts redaktör Julia Lundin, när de pratar om Rätt ljud, på rätt plats, till rätt person.

The Impossible Run blev Årets Ljudinnovation på Stockholm Sound Award 2017

Idag har Stockholm Sound Award 2017 delats ut i samband med ljudkonferensen Sound Stockholm och vi är så glada och stolta över att ha tilldelats priset för Årets Ljudinnovation för The Impossible Run. Årets Ljudinnovation ska vara: "En produkt eller idé som bidragit till att driva ljudets framfart och utveckling på ett innovativt sätt." Här kan du läsa och se mer om The Impossible Run.

 

Årets ljudinnovation.JPG

Lexter på Sound Stockholm

Den 30 november är det dags för Sound Stockholm - en konferens, arrangerad av Resumé, som är helt inriktad på ljud och ljudkommunikation. Det utlovas en heldag full med inspiration och kunskap om ljud. Margareta Andersson från Lexter är en av talarna under dagen och kommer bland annat berätta om hur ljud kan förstärka och bygga atmosfär. Under dagen delas även Stockholm Sound Award ut. Vill du läsa mer om konferensen kan du göra det här.

Sound Stockholm.jpg