Lexter prisades femfaldigt på ISA 2018!

Det känns väldigt kul att berätta att vi på Lexter återigen vunnit internationella priser för vår ljuddesign! Igår hölls den andra upplagan av International Sound Awards på legendariska musikklubben Gruenspan i Hamburg. Denna gång tävlade vi med vår audio branding och holistiska ljuddesign på handelsplatsen Mood Stockholm i de tre kategorierna Audio Branding, Audio Marketing samt Soundscapes and Ambient Sound. Under kvällen tilldelades bidraget det prestigefyllda priset ISAbell Winner i kategorierna Audio Marketing och Soundsapes and Ambient Sound och fick dessutom utmärkelsen “Better Sound” i alla tre kategorier.

Här kan du se och höra mer om vår ljuddesign på Mood Stockholm!

IMG_3049.JPGLjud- och doftdesign hos Gate46

Gate46 erbjuder tjänster inom exempelvis etablering, uthyrning och rådgivning för hyresgäster och fastighetsägare med butikslokaler. Nu står deras egna, nya kontor klart på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Den smakfulla inredningen har matchats med konceptuell ljud- och doftdesign från Lexter. Ljuddesignen har utformats och anpassats utefter de funktioner som ryms i kontorsmiljöns olika ytor, såsom bibliotek, arbetsyta, kök, lounge och wc. Detta för att uppnå en så behaglig arbetsmiljö som möjligt och för att skapa en ljuddesign som är flexibel utefter olika behov. Doften skapar ett välkomnande intryck och ger ytterligare en trivsam dimension till platsen. 

Lexters ljudarkitekt i Sveriges Radio P1:s "Plånboken".

En genomtänkt ljudmiljö kan få oss att trivas och känna oss mindre stressade, vi kan välja att stanna längre i exempelvis en butik eller handelsplats. En anpassad ljudmiljö med funktionsdesign kan skapa extra trygghet när vi delar med oss av känslig och privat information på, till exempel, en bank genom så kallad sound scaping och ljudmaskering. Om detta och mycket mer berättar Lexters ljudarkitekt Margareta Andersson i Sveriges Radio P1:s program Plånboken som sändes i morse. Du hittar hela klippet här nedanför!

Sveriges Radio P1.jpg

Ljudupplevelser i Efva Attlings nya shop-in-shop

Efva Attlings nya butik har nu öppnat på Åhléns City i Stockholm. I butiken står en grön buske och i dess bladverk göms det  en speciell ljudteknik. En sensor känner av när en besökare passerar och bjuder då denna på en ljudupplevelse. I busken finns fyra olika ljud, du kan lyssna på dem här nedanför!   

Fler Swedbankkontor får ny ljudmiljö

Under våren och sommaren har vi fortsatt att skapa en trevlig och trygg ljudmiljö på ytterligare Swedbankkontor. För café och väntlounge har vi skapat ljuddesign som ger en trivsam och behaglig atmostfär som samtidigt ljudmaskerar de samtal som pågår framme vid disken. På så sätt når inte privat eller känslig information till övriga kunderi lokalen. Hittills har fyrtio Swedbankkontor runt om i landet utrustats med denna ljuddesignlösning med funktion. Här kan du läsa mer om den ljudmaskerande lösning som vi arbetat fram för just Swedbank.

Trippel nominering till International Sound Awards 2018!

Lexters audio branding och ljuddesign på Mood Stockholm är nominerat till International Sound Awards 2018! Projektet är nominerat i tre kategorier: Audio branding, Audio Marketing samt Soundscapes and Ambient Sound. I och med nomineringarna har vi redan tilldelats priset ”Better Sound 2018” i samtliga kategorier. Finalen går av stapeln i september i samband med Reeperbahn Festival i Hamburg och då har vi chans att vinna priserna ”ISABell Winner” och ”Grand Prix”. 22 bidrag från runt om i världen är nominerade till tävlingen och utöver Sverige så kommer bidragen från Australien, Belgien, Costa Rica, Tyskland, England, Finland, Frankrike, Indien, Italien och Schweiz. Lexter har arbetat med Mood Stockholm sedan öppningen 2012, lyssna och läs mer om projektet här.

 

Mood Stockholm ISA 2018_Rityta 1.jpg

Ljudliga grannar i Västermalmsgallerian

Västermalmsgallerian har fått nya hyresgäster under våren och sommaren. Men kanske inte riktigt på samma sätt som i vanliga fall. De nya gästerna har flyttat in i höghus-holken som sitter uppe på en av gallerians betongpelare. Här snarkas det högt, städas och lagas mat, det sjungs i duschen och hålls livade fester. Lyssna på ett smakprov nedan!

IMG_2149.JPG

Utomhuspoesi hos Attendo

Nu kan de boende på Attendos äldreboenden i Södertälje och Upplands Väsby få en lyssna till poesi via de ljudpelare som har installerats på boendenas tillhörande uteplatser. Ljudpelarna spelar upp dikter, inlästa på flera olika språk, som startas med en enkel knapptryckning. Ljudpelaren, som är tålig för väder och vind, drivs dessutom helt på solenergi. Läs mer om ljudpelaren Audio Solar Post och våra andra utomhustekniker på lexter.se/utomhus

IMG_6186.jpg

Unik varumärkesdoft för Volvo

Just nu kan du uppleva Volvos nya bilmodeller och få personlig rådgivning i Volvo Studios yta på The Lobby i Stockholm! Ytan är doftdesignad av Lexter med en unik varumärkesdoft för Volvo och doften innehåller bland annat noter som återspeglar den skandinaviska naturen.

Lexter - Volvo

Berghs Grad Show 2018

I helgen var det dags för slututställning på Berghs School of Communication. Årets utställning gick under namnet State of Mind och undersökte bland annat vad det är för bakomliggande faktorer som driver förändring och vad som får oss att ändra åsikt och bli övertygade. Lexter har sponsrat utställningen med ljudduschar och ljudpuckar. 

Berghs grad show.jpg