Ljudupplevelser i Efva Attlings nya shop-in-shop

Efva Attlings nya butik har nu öppnat på Åhléns City i Stockholm. I butiken står en grön buske och i dess bladverk göms det  en speciell ljudteknik. En sensor känner av när en besökare passerar och bjuder då denna på en ljudupplevelse. I busken finns fyra olika ljud, du kan lyssna på dem här nedanför!   

Fler Swedbankkontor får ny ljudmiljö

Under våren och sommaren har vi fortsatt att skapa en trevlig och trygg ljudmiljö på ytterligare Swedbankkontor. För café och väntlounge har vi skapat ljuddesign som ger en trivsam och behaglig atmostfär som samtidigt ljudmaskerar de samtal som pågår framme vid disken. På så sätt når inte privat eller känslig information till övriga kunderi lokalen. Hittills har fyrtio Swedbankkontor runt om i landet utrustats med denna ljuddesignlösning med funktion. Här kan du läsa mer om den ljudmaskerande lösning som vi arbetat fram för just Swedbank.

Trippel nominering till International Sound Awards 2018!

Lexters audio branding och ljuddesign på Mood Stockholm är nominerat till International Sound Awards 2018! Projektet är nominerat i tre kategorier: Audio branding, Audio Marketing samt Soundscapes and Ambient Sound. I och med nomineringarna har vi redan tilldelats priset ”Better Sound 2018” i samtliga kategorier. Finalen går av stapeln i september i samband med Reeperbahn Festival i Hamburg och då har vi chans att vinna priserna ”ISABell Winner” och ”Grand Prix”. 22 bidrag från runt om i världen är nominerade till tävlingen och utöver Sverige så kommer bidragen från Australien, Belgien, Costa Rica, Tyskland, England, Finland, Frankrike, Indien, Italien och Schweiz. Lexter har arbetat med Mood Stockholm sedan öppningen 2012, lyssna och läs mer om projektet här.

 

Mood Stockholm ISA 2018_Rityta 1.jpg

Ljudliga grannar i Västermalmsgallerian

Västermalmsgallerian har fått nya hyresgäster under våren och sommaren. Men kanske inte riktigt på samma sätt som i vanliga fall. De nya gästerna har flyttat in i höghus-holken som sitter uppe på en av gallerians betongpelare. Här snarkas det högt, städas och lagas mat, det sjungs i duschen och hålls livade fester. Lyssna på ett smakprov nedan!

IMG_2149.JPG

Utomhuspoesi hos Attendo

Nu kan de boende på Attendos äldreboenden i Södertälje och Upplands Väsby få en lyssna till poesi via de ljudpelare som har installerats på boendenas tillhörande uteplatser. Ljudpelarna spelar upp dikter, inlästa på flera olika språk, som startas med en enkel knapptryckning. Ljudpelaren, som är tålig för väder och vind, drivs dessutom helt på solenergi. Läs mer om ljudpelaren Audio Solar Post och våra andra utomhustekniker på lexter.se/utomhus

IMG_6186.jpg

Unik varumärkesdoft för Volvo

Just nu kan du uppleva Volvos nya bilmodeller och få personlig rådgivning i Volvo Studios yta på The Lobby i Stockholm! Ytan är doftdesignad av Lexter med en unik varumärkesdoft för Volvo och doften innehåller bland annat noter som återspeglar den skandinaviska naturen.

Lexter - Volvo

Berghs Grad Show 2018

I helgen var det dags för slututställning på Berghs School of Communication. Årets utställning gick under namnet State of Mind och undersökte bland annat vad det är för bakomliggande faktorer som driver förändring och vad som får oss att ändra åsikt och bli övertygade. Lexter har sponsrat utställningen med ljudduschar och ljudpuckar. 

Berghs grad show.jpg

A Shakespeare Fairytale - en utställning för många sinnen

A Shakespeare Fairytale är en sagolik utställning i butiksmiljö som tilltalar många sinnen. Stora vikta papperskragar, böcker, Shakespearesiluetter och några av Shakespeares mest kända citat har fått flytta in i Antalis butik och showroom på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Flera av skyltfönstren har utrustats med ljudpuckar som spelar en fyra timmar lång ljudproduktion med vacker och drömsk musik med ljudeffekter av pappersblad som vänds, någon som skriver och inlästa Shakespeare-citat. Ytan är doftsatt på två platser för att ytterligare förstärka temat. Utställningen är ett kreativt samarbete mellan Antalis, ABA Grafisk Produktion och Kom Visual Merchandising Agency och oss på Lexter. 

Indiskas nya konceptbutik har doftdesign från Lexter

I helgen öppnade Indiskas nya konceptbutik på Kungsgatan i Stockholm. Det nya konceptet bjuder in kunden till en upplevelse med influenser från världens alla hörn och atmosfären ska föra tankarna till varmare breddgrader. Färger, väggmotiv och materialval är inspirerade av orientalisk arkitekturtradition och är en central del av uttrycket. Med doftdesign från oss på Lexter har det nya konceptet förstärkts med ytterligare en dimension.

Indiska butikskoncept Lexter doft

Lexter i TV4 Nyhetsmorgon

Idag medverkade Margareta Andersson, ljudarkitekt på Lexter, tillsammans med Oscar Widegren i Nyhetsmorgon på TV4 för att tillsammans berätta om projektet The Impossible Run. Margareta beskrev funktionen bakom ljudlösningen som möjliggjort projektet och Oscar, som är synskadad, berättade om upplevelsen av att för första gången kunna springa rakt fram på en löparbana utan ledsagare.