Ballingslövs Holiday Pop-up med doftdesign av Lexter

Under november och december finns Ballingslövs Holiday Pop-up i The Lobby på Regeringsgatan i Stockholm. Tanken är att kunna erbjuda citykunder ett enklare alternativ till köksrådgivning med spetskompetens. I december månad utökas butiken med Ballingslöv Pop-up Kiosk som kommer innehålla ett urval av bland annat keramikföremål och blommor. Ytorna har en fräsch doft med inslag av trä för att förstärka känslan och konceptet.
En inspirerande plats för många sinnen!

Litterärt hösttema på Skrapan

Höstens tema på Skrapan går i litteraturens tecken. Under namnet Skrapan Akademi anordnas en rad bokrelaterade aktiviteter, såsom bokbyten och författarträffar. Vi på Lexter har tillsammans med Dekoform skapat ljudsatta mysfåtöljer där besökare kan sjunka ner, slappna av i en behaglig ljudmiljö och lyssna på litteraturklassiker. Dessutom har vi skapat ljuddesign för skyltfönstren i samma tema.

Stim gör kundcase om Lexter

Stim har skapat ett kundcase om Lexter och AMF Fastigheters The Lobby som tar upp hur man på olika sätt kan arbeta med musik, och framförallt upphovsrättsskyddad musik, för att förstärka varumärken och öka försäljning. Se filmen nedan och läs hela artikeln här!

Ljudet gör skillnaden i virtuella miljöer

Ljud i en virtuell miljö, såsom VR och 360, är en förutsättning för att uppnå en starkare immersiv upplevelse. Detta kan man göra genom att exempelvis lägga till en spatial rumsklang eller skapa en fullt utbyggd ljudmiljö med ljudet av människor som pratar och rör sig, maskiner som surrar eller ljud från den yttre miljön. Här kan nedan kan du se och lyssna på en walkthrough-film från vårt ljudlagda VR-projekt skapat i Vaxholms Kyrka. Upplevs bäst med hörlurar!

Lexter prisades femfaldigt på ISA 2018!

Det känns väldigt kul att berätta att vi på Lexter återigen vunnit internationella priser för vår ljuddesign! Igår hölls den andra upplagan av International Sound Awards på legendariska musikklubben Gruenspan i Hamburg. Denna gång tävlade vi med vår audio branding och holistiska ljuddesign på handelsplatsen Mood Stockholm i de tre kategorierna Audio Branding, Audio Marketing samt Soundscapes and Ambient Sound. Under kvällen tilldelades bidraget det prestigefyllda priset ISAbell Winner i kategorierna Audio Marketing och Soundsapes and Ambient Sound och fick dessutom utmärkelsen “Better Sound” i alla tre kategorier.

Här kan du se och höra mer om vår ljuddesign på Mood Stockholm!

IMG_3049.JPGLjud- och doftdesign hos Gate46

Gate46 erbjuder tjänster inom exempelvis etablering, uthyrning och rådgivning för hyresgäster och fastighetsägare med butikslokaler. Nu står deras egna, nya kontor klart på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Den smakfulla inredningen har matchats med konceptuell ljud- och doftdesign från Lexter. Ljuddesignen har utformats och anpassats utefter de funktioner som ryms i kontorsmiljöns olika ytor, såsom bibliotek, arbetsyta, kök, lounge och wc. Detta för att uppnå en så behaglig arbetsmiljö som möjligt och för att skapa en ljuddesign som är flexibel utefter olika behov. Doften skapar ett välkomnande intryck och ger ytterligare en trivsam dimension till platsen. 

Lexters ljudarkitekt i Sveriges Radio P1:s "Plånboken".

En genomtänkt ljudmiljö kan få oss att trivas och känna oss mindre stressade, vi kan välja att stanna längre i exempelvis en butik eller handelsplats. En anpassad ljudmiljö med funktionsdesign kan skapa extra trygghet när vi delar med oss av känslig och privat information på, till exempel, en bank genom så kallad sound scaping och ljudmaskering. Om detta och mycket mer berättar Lexters ljudarkitekt Margareta Andersson i Sveriges Radio P1:s program Plånboken som sändes i morse. Du hittar hela klippet här nedanför!

Sveriges Radio P1.jpg

Ljudupplevelser i Efva Attlings nya shop-in-shop

Efva Attlings nya butik har nu öppnat på Åhléns City i Stockholm. I butiken står en grön buske och i dess bladverk göms det  en speciell ljudteknik. En sensor känner av när en besökare passerar och bjuder då denna på en ljudupplevelse. I busken finns fyra olika ljud, du kan lyssna på dem här nedanför!   

Fler Swedbankkontor får ny ljudmiljö

Under våren och sommaren har vi fortsatt att skapa en trevlig och trygg ljudmiljö på ytterligare Swedbankkontor. För café och väntlounge har vi skapat ljuddesign som ger en trivsam och behaglig atmostfär som samtidigt ljudmaskerar de samtal som pågår framme vid disken. På så sätt når inte privat eller känslig information till övriga kunderi lokalen. Hittills har fyrtio Swedbankkontor runt om i landet utrustats med denna ljuddesignlösning med funktion. Här kan du läsa mer om den ljudmaskerande lösning som vi arbetat fram för just Swedbank.

Trippel nominering till International Sound Awards 2018!

Lexters audio branding och ljuddesign på Mood Stockholm är nominerat till International Sound Awards 2018! Projektet är nominerat i tre kategorier: Audio branding, Audio Marketing samt Soundscapes and Ambient Sound. I och med nomineringarna har vi redan tilldelats priset ”Better Sound 2018” i samtliga kategorier. Finalen går av stapeln i september i samband med Reeperbahn Festival i Hamburg och då har vi chans att vinna priserna ”ISABell Winner” och ”Grand Prix”. 22 bidrag från runt om i världen är nominerade till tävlingen och utöver Sverige så kommer bidragen från Australien, Belgien, Costa Rica, Tyskland, England, Finland, Frankrike, Indien, Italien och Schweiz. Lexter har arbetat med Mood Stockholm sedan öppningen 2012, lyssna och läs mer om projektet här.

 

Mood Stockholm ISA 2018_Rityta 1.jpg