Drömskt snöfall i Gallerian

Den som vill vara säker på att få en snörik jul i år kan nu bege sig till Gallerian på Hamngatan i Stockholm. Där finns en nio meter hög julgran som förbipasserande kan gå in i och med jämna mellanrum faller snön därinne. Inuti granen spelar en sagolik ljudproduktion som är skapad av Lexter. Klicka på filmen nedan för att se och höra mer!

Julen har kommit till Holken i Västermalmsgallerian

Grannarna i holken i Västermalmsgallerian är redo för julhelgerna! Julkransen hänger på dörren och granen är klädd. De förbipasserande besökarna kan lyssna till julstök, bjällror och andra ljudupplevelser som bidrar till julstämningen. Till och med tomten är på plats och håller utkik över gallerian från taket.

Lexters ljudmaskering blev Årets Ljudinnovation

Den 23 november delades Stockholm Sound Awards ut i samband med den årliga ljudkonferensen Sound Stockholm. Lexters ljuddesign och ljudmaskering på ett 50-tal Swedbank-kontor runt om i landet tog hem första pris i kategorin Årets Ljudinnovation. Med konceptuell soundscaping och effektiv ljudmaskering har vi skapat en trygg ljudmiljö som gör att privat och känslig information enbart når de öron den är tänkt för och dessutom skapar en trivsam ljudmiljö för de kunder som väntar på sin tur. Här kan du läsa mer om vinnarna i Stockholm Sound Awards. Nedan kan du se en kort film om hur ljudlösningen på Swedbank fungerar. Du kan även läsa mer här.

Ballingslövs Holiday Pop-up med doftdesign av Lexter

Under november och december finns Ballingslövs Holiday Pop-up i The Lobby på Regeringsgatan i Stockholm. Tanken är att kunna erbjuda citykunder ett enklare alternativ till köksrådgivning med spetskompetens. I december månad utökas butiken med Ballingslöv Pop-up Kiosk som kommer innehålla ett urval av bland annat keramikföremål och blommor. Ytorna har en fräsch doft med inslag av trä för att förstärka känslan och konceptet.
En inspirerande plats för många sinnen!

Litterärt hösttema på Skrapan

Höstens tema på Skrapan går i litteraturens tecken. Under namnet Skrapan Akademi anordnas en rad bokrelaterade aktiviteter, såsom bokbyten och författarträffar. Vi på Lexter har tillsammans med Dekoform skapat ljudsatta mysfåtöljer där besökare kan sjunka ner, slappna av i en behaglig ljudmiljö och lyssna på litteraturklassiker. Dessutom har vi skapat ljuddesign för skyltfönstren i samma tema.

Stim gör kundcase om Lexter

Stim har skapat ett kundcase om Lexter och AMF Fastigheters The Lobby som tar upp hur man på olika sätt kan arbeta med musik, och framförallt upphovsrättsskyddad musik, för att förstärka varumärken och öka försäljning. Se filmen nedan och läs hela artikeln här!

Ljudet gör skillnaden i virtuella miljöer

Ljud i en virtuell miljö, såsom VR och 360, är en förutsättning för att uppnå en starkare immersiv upplevelse. Detta kan man göra genom att exempelvis lägga till en spatial rumsklang eller skapa en fullt utbyggd ljudmiljö med ljudet av människor som pratar och rör sig, maskiner som surrar eller ljud från den yttre miljön. Här kan nedan kan du se och lyssna på en walkthrough-film från vårt ljudlagda VR-projekt skapat i Vaxholms Kyrka. Upplevs bäst med hörlurar!

Lexter prisades femfaldigt på ISA 2018!

Det känns väldigt kul att berätta att vi på Lexter återigen vunnit internationella priser för vår ljuddesign! Igår hölls den andra upplagan av International Sound Awards på legendariska musikklubben Gruenspan i Hamburg. Denna gång tävlade vi med vår audio branding och holistiska ljuddesign på handelsplatsen Mood Stockholm i de tre kategorierna Audio Branding, Audio Marketing samt Soundscapes and Ambient Sound. Under kvällen tilldelades bidraget det prestigefyllda priset ISAbell Winner i kategorierna Audio Marketing och Soundsapes and Ambient Sound och fick dessutom utmärkelsen “Better Sound” i alla tre kategorier.

Här kan du se och höra mer om vår ljuddesign på Mood Stockholm!

IMG_3049.JPGLjud- och doftdesign hos Gate46

Gate46 erbjuder tjänster inom exempelvis etablering, uthyrning och rådgivning för hyresgäster och fastighetsägare med butikslokaler. Nu står deras egna, nya kontor klart på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Den smakfulla inredningen har matchats med konceptuell ljud- och doftdesign från Lexter. Ljuddesignen har utformats och anpassats utefter de funktioner som ryms i kontorsmiljöns olika ytor, såsom bibliotek, arbetsyta, kök, lounge och wc. Detta för att uppnå en så behaglig arbetsmiljö som möjligt och för att skapa en ljuddesign som är flexibel utefter olika behov. Doften skapar ett välkomnande intryck och ger ytterligare en trivsam dimension till platsen. 

Lexters ljudarkitekt i Sveriges Radio P1:s "Plånboken".

En genomtänkt ljudmiljö kan få oss att trivas och känna oss mindre stressade, vi kan välja att stanna längre i exempelvis en butik eller handelsplats. En anpassad ljudmiljö med funktionsdesign kan skapa extra trygghet när vi delar med oss av känslig och privat information på, till exempel, en bank genom så kallad sound scaping och ljudmaskering. Om detta och mycket mer berättar Lexters ljudarkitekt Margareta Andersson i Sveriges Radio P1:s program Plånboken som sändes i morse. Du hittar hela klippet här nedanför!

Sveriges Radio P1.jpg