Lexter en av pristagarna på Transform Awards 2019

Den 28 mars var det dags för tävlingen Transform Awards i London. Lexter var nominerade i kategorin “Best Use of Audio Branding” med ljuddesignen och audio brandingen på MOOD Stockholm och tilldelades under kvällen pris med valören brons. Detta var den tionde upplagan av tävlingen, som belönar utmärkande arbete och bästa praxis inom bl.a. varumärkesutveckling, och som anordnas av Transform Magazine.

Ljuddesignen på MOOD Stockholm består av 22 ljudzoner och över hundra ljudproduktioner som förstärker handelplatsens olika karaktärsdrag och kontrastrikedom och är en viktig del och ett kreativt verktyg till vardags såväl som vid kampanjer och säsonger. Du kan läsa mer här eller se en film här om konceptet.

Lexter_MOOD_Rityta 1 mindre.jpg

Tjejzonen skapar lyssnande som berör

Tjejzonen är en av Sveriges största stödorganisationer för unga tjejer mellan 10 och 25 år. Organisationen kommer dagligen kommer i kontakt med tjejer som upplever att vuxenvärlden inte lyssnar. Den 6-8 mars finns en fysisk tjejzon på Göteborgs Centralstation. Genom att stå under en riktad högtalare, en så kallad ljuddusch, kan man ta del av anonyma berättelser från tjejer som varit i kontakt med Tjejzonen. I ytan finns även möjlighet att träffa representanter från organisationen.

Efter deltagande i Jernhusens tävling Jernspiran har Tjejzonen vunnit exponeringsytan på Göteborgs Centralstation. Den fysiska tjejzonen har skapats i samarbete med PR-byrån FLB Europa. Lexter har bidragit med ljudtekniken och inspelningarna av berättelserna har gjorts i Lexters studio.

IKEA sover över på The Lobby

Under en månads tid har IKEAs sängavdelning flyttat in på övervåningen på The Lobby på Regeringsgatan i Stockholm. Förutom att prova sängar och få sömntips från olika experter kan du även drömma dig bort till ett skönt ljudinnehåll som är anpassat för att förstärka det sovrumslika temat. Du kan lyssna på ett klipp här nedanför!

Lexters studiochef om mastering utanför studion

Upplevelsen av musik eller annat ljudinnehåll i en offentlig miljö påverkas av många faktorer, såsom akustiska förutsättningar, material i miljön, befintliga ljud från trafik, maskiner med mera. När vi på Lexter skapar ljuddesign för offentliga miljöer sker därför en hel del mastering av ljudinnehållet, det vill säga den sista finjusteringen, på plats i den miljö där ljudinnehållet ska spelas upp för att det slutliga resultatet och upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Lexters studiochef Alexander Kassberg har blivit intervjuad av det franska institutet för musik- och ljudforskning IRCAM kring produktion och mastring av ljud för offentliga miljöer. Det är en artikelserie om tre - här hittar du del 1, del 2 och del 3.

logo-ircam.pngRöstpodden om ljud i VR

Kristoffer Wallman, som är ljuddesigner inom VR på Lexter, är med i Röstpodden. Där pratar han om vikten av ljud i virtuella miljöer. Röstpodden handlar om människor som arbetar med ljud och röster ur olika perspektiv. Röstpodden produceras av Online Voices. Du kan lyssna på avsnittet via länkarna nedan!

Röstpodden på Acast

Röstpodden på Sound Cloud

#3 FB-Rostpodden.jpg

Transform Awards Europe 2019

Otroligt glada kan vi idag berätta att vi blivit nominerade i Transform Awards Europe 2019 med vår ljuddesign och audio branding på MOOD Stockholm i kategorin Best Use of Audio Branding! Transform Awards, som har 10-årsjubileum 2019, är en världsomspännande tävling som anordnas av det fysiska och digitala magasinet Transform Magazine. Utmärkelserna i tävlingen erkänner bästa praxis i olika kategorier inom företags-, produkt- och varumärkesutveckling. Galan äger rum på The Brewery i London den 28 mars 2019.

Här kan du läsa mer om den ljuddesign och audio branding som vi skapat för MOOD Stockholm!

ShortlistedTrans EURO 2019 -01.jpg

Drömskt snöfall i Gallerian

Den som vill vara säker på att få en snörik jul i år kan nu bege sig till Gallerian på Hamngatan i Stockholm. Där finns en nio meter hög julgran som förbipasserande kan gå in i och med jämna mellanrum faller snön därinne. Inuti granen spelar en sagolik ljudproduktion som är skapad av Lexter. Klicka på filmen nedan för att se och höra mer!

Julen har kommit till Holken i Västermalmsgallerian

Grannarna i holken i Västermalmsgallerian är redo för julhelgerna! Julkransen hänger på dörren och granen är klädd. De förbipasserande besökarna kan lyssna till julstök, bjällror och andra ljudupplevelser som bidrar till julstämningen. Till och med tomten är på plats och håller utkik över gallerian från taket.

Lexters ljudmaskering blev Årets Ljudinnovation

Den 23 november delades Stockholm Sound Awards ut i samband med den årliga ljudkonferensen Sound Stockholm. Lexters ljuddesign och ljudmaskering på ett 50-tal Swedbank-kontor runt om i landet tog hem första pris i kategorin Årets Ljudinnovation. Med konceptuell soundscaping och effektiv ljudmaskering har vi skapat en trygg ljudmiljö som gör att privat och känslig information enbart når de öron den är tänkt för och dessutom skapar en trivsam ljudmiljö för de kunder som väntar på sin tur. Här kan du läsa mer om vinnarna i Stockholm Sound Awards. Nedan kan du se en kort film om hur ljudlösningen på Swedbank fungerar. Du kan även läsa mer här.

Ballingslövs Holiday Pop-up med doftdesign av Lexter

Under november och december finns Ballingslövs Holiday Pop-up i The Lobby på Regeringsgatan i Stockholm. Tanken är att kunna erbjuda citykunder ett enklare alternativ till köksrådgivning med spetskompetens. I december månad utökas butiken med Ballingslöv Pop-up Kiosk som kommer innehålla ett urval av bland annat keramikföremål och blommor. Ytorna har en fräsch doft med inslag av trä för att förstärka känslan och konceptet.
En inspirerande plats för många sinnen!