Den unika tekniken med riktat ljud gör det möjligt att skapa och koncentrera ljud till en specifik plats utan att det stör omgivningen.

Bild: Lexter Ljuddesign
 

Skillnaden mellan riktat ljud och traditionella högtalare kan bäst jämföras med en ficklampa kontra glödlampa. En glödlampa lyser upp hela rummet medan en ficklampa endast den punkten som den riktar sig mot.

Riktat ljud kan skapas med olika tekniker och lösningar både avseende det audiella och visuella.

Riktat ljud via ultraljud, är alltid projicerat men beroende på ytan det projiceras gentemot kommer upplevelsen att variera. Detta innebär att då man t.ex. projicerar mot en yta med hög densitet kommer ljudet att återges från just den ytan. Vi kan alltså skapa en virtuell högtalare av vilken hård yta som helst!

Ännu en fördel med riktat ljud är en effekt som går under benämningen “ljuddusch”.

En ljuddusch är så precis i sitt nedslag att du kan ha flertalet högtalare bredvid varandra där varje högtalare spelar en individuell ljudslinga utan att inkräkta på varandra.

Line_blue.png

Produkter

SoundShower_Halfsize.png

Sound Shower

Plane Wave Technology från Panphonics. Miljömässigt tillverkad av återvunnet material. Vi har hela Panphonics sortiment.

Riktade högtalare på Arlanda Flygplats

Riktade högtalare på Arlanda Flygplats

HSS

Ultraljudsteknologi: Hyper Sonic Sound HSS; lämpar sig i första hand till tal och ljudprojiceringar. Finns i mono och stereo. Spridningsgrad cirka 7°.

HSS_Halfsize.png