Ljuddesign under bar himmel ställer höga krav på tekniken. Den måste fungera i snö, regn, kyla och värme. Inte sällan måste den också fungera helt utan el.

Det är krav som vi på Lexter gärna löser.

Göteborg Energi

Tillsammans med Team Tejbrant har vi gjort Göteborg Energis nya laddningsstationer för elbilar till en upplevelse.

 foto: Jeanette Larsson

foto: Jeanette Larsson

Runt om i Göteborg har Göteborg Energi, i och med sin stora satsning på smarta laddningsmöjligheter för elbilar, placerat ut 14 stycken nya, ljud- och ljusdesignade laddningsstationer. Utöver konceptuellt ljudinnehåll med naturljud som inspirerar och lyfter intrycken av omgivningen har vi också specialkonstruerat den tekniska högtalarlösningen som fällts in i väderskyddet Utopia, designat och tillverkat av Team Tejbrant.

Mood Stockholm

En sjungande trädgård i stadens kärna.

 Foto: Mood Stockholm

Foto: Mood Stockholm

 

Vi har på ett fantasifullt och lekfullt sätt ljuddesignat Mood Stockholms urbana trädgård. En vilsam oas mitt i city där man finner konferenskojor, café och restaurang. I växtligheten händer det oväntade saker 24 timmar om dygnet. I olika delar av trädgården kommer så väl ugglor som sjölejon på besök. Ljudet maskerar den bullriga och stressande trafiken runtomkring. Ljudinstallationerna ligger gömda i planteringarna och smälter fint in i grönskan.

line_red.png

Norska Naturvårdsverket

Strömlös fågelguide står emot väder och vind.

 

Med norska Naturvårdsverket som uppdragsgivare har vi skapat ekologisk ljuddesign som placerats vid ett vandringsstråk på Hvaler. Med hjälp av den självförsörjande högtalaren U-Turn, som inte kräver någon ström, kan besökarna orientera vilka fåglar som finns i närheten. U-Turn är inte beroende av fast strömkälla utan drivs genom att man vevar igång den. U-Turn är vandalsäker, kan stå utomhus året runt och är återvinningsbar. Den finns även i solcellsdriven variant.